fbpx
Doneer direct

Belastingvrij Schenken

Schenken

Een belastingvrije schenking

Overweegt u een periodieke schenking aan het ParkinsonFonds? Dat stellen wij zeer op prijs. Elke donatie helpt de wetenschap immers een stap vooruit. Met structurele steun kunnen wij bovendien meer onderzoeken mogelijk maken. Bovendien kunt u belastingvrij schenken. Dat is voordelig voor u en helpt ons enorm.

Wat vroeger alleen kon bij de notaris, kunt u nu ook zelf regelen. Door een wetswijziging per 1 januari 2014 hoeft u voor een periodieke schenking namelijk geen notariële akte meer te laten opmaken. Daarmee is deze manier van schenken ook interessant geworden voor kleinere bedragen.

Uw periodieke steun aan het medisch-wetenschappelijk onderzoek naar parkinson, levert u mogelijk belastingvoordeel op. Wanneer u jaarlijks een vast bedrag schenkt over een periode van minimaal 5 jaar, is uw gift aftrekbaar voor de belasting als het totaalbedrag van alle giften minimaal 60 euro bedraagt.

Een voorbeeld

Stel, u doneert € 15,- per maand. Dat is € 180,- per jaar.

Als u in de inkomstenschijf van 42% valt, dan kunt u ruim € 75,- van de Belastingdienst terugkrijgen.

U kunt dit voordeel ook aan het ParkinsonFonds gunnen. U schenkt dan na teruggave van de Belastingdienst netto € 180,- per jaar, maar het ParkinsonFonds ontvangt € 255,-

ANBI-rekentool

Deze gepersonaliseerde rekenmodule toont de netto kosten van de gift die wordt ingevuld. Klik op de afbeelding om naar de rekentool te gaan.

Start de gepersonaliseerde rekentool

Zo doet u een belastingvrije schenking

Het bedrag dat u periodiek wilt schenken, legt u vast via een schriftelijke overeenkomst met het ParkinsonFonds. Dat kan in 3 eenvoudige stappen:

  1. Download de overeenkomst periodieke gift in geld 
  2. Vul het formulier in.
  3. Stuur het formulier op naar het ParkinsonFonds, Hoofdweg 667A, 2131 BB Hoofddorp.

U ontvangt een exemplaar voor uw administratie retour.

Wilt u meer weten over periodiek schenken aan Het ParkinsonFonds?  Neemt u dan gerust contact met ons op.