fbpx
Doneer direct
13 juli 2022

Van Nederland naar Oostenrijk, Eef Barendrecht fietste voor het ParkinsonFonds

De 54-jarige Eef Barendrecht fietste in juli voor het ParkinsonFonds. In 7 dagen fietste hij van Nederland naar het Oostenrijkse Wörthersee, een stuk van ongeveer 1.100 kilometer. Deze fietstocht legde hij af om geld op te halen voor onderzoek naar parkinson. “Ik plan routes met de wind mee om onderweg goed te kunnen genieten.”

Start u, net als Eef, ook een actie voor Parkinsonfonds?

Wij zijn natuurlijk supertrots op Eef en danken hem voor zij inspanningen om geld in te zamelen voor Parkinsononderzoek. Wilt u, net als Eef, ook zo’n mooie actie voor het ParkinsonFonds doen? Start dan hier uw eigen actie!

Start uw actie

Eef Barendrecht fietste elke dag 100 tot 150 kilometer

In de 7 dagen is Eef langs veel mooie plekken in Duitsland gereden. Hij fietste 100 tot 150 kilometer per dag over de prachtigste routes. Elke avond zocht hij een slaapplek om op te laden en te eten. Zijn favoriet: schnitzel en een biertje.

Het doel van Eef was om € 3.000,- op te halen en dat is hem ruim gelukt. Na 7 dagen stond er namelijk niet alleen 1.075 kilometer op de teller, maar haalde hij ook €3.745,- op.

In onderstaande video kunt u een beetje meegenieten van de mooie natuur die Eef onderweg tegenkwam. “Ik koester mijn 1.075 gereden kilometers vol met nieuwe herinneringen.”

(Tekst gaat verder onder de video)

 

Niet alleen maar dolle pret

Het was niet alleen maar dolle pret, Eef kwam onderweg genoeg hindernissen tegen. Maar hij gaf natuurlijk niet op! Eef: ”48 Stoplichten, 44x rood. Wegopbrekingen, route van het padje en een Garmin die op 129.9 km besloot alleen nog maar aan te geven hoe ver het naar Klagenfurt is. Na 10 kilometer zoeken en ploeteren ben ik eindelijk Nürnberg uit. Bij een tankstation vul ik de bidons met 1.5 liter Icetea Pfirsch. Een wit Magnum-ijsje is de beloning.”

Fietsen voor het onderzoek

Eef lijdt aan een REM-slaap- en gedragstoornis genaamd RBD. Mensen met deze aandoening hebben een verhoogde kans op parkinson, meervoudige systeematrofie of Lewy Body dementie. 6% van de mensen met RBD vertoont zelfs binnen een jaar al parkinsonsymptomen en vier op de vijf patiënten ontwikkelen binnen 15 jaar de ziekte van Parkinson. Daarom fietste Eef in 7 dagen van Nederland naar Oostenrijk om zo geld op te halen voor het REM-PET-3-onderzoek. Dit wordt uitgevoerd door prof. Leenders. Hij wil namelijk weten wat de relatie is tussen de aandoening RBD (REM-slaap Behavior Disorder) en parkinson om zo de ziekte te vertragen en hopelijk ook te voorkomen. Lees hier meer over het onderzoek van prof. Leenders.

Help mee

Wilt u graag bijdragen aan andere acties of wilt u zelf geld ophalen voor de ziekte van Parkinson? Dat kan hier!

Help mee

Deel dit artikel