Doneer direct
15 februari 2018

Eerste workshops ParkinsonGrasveld al een groot succes!

Onder begeleiding en assistentie van kunstenaar Twan Hendriks maken deelnemers van de workshop een grasfiguur van klei. De opbrengst van de workshops komt ten goede van wetenschappelijk onderzoek naar Parkinson.

Bevindingen workshops

Twan deelt met ons de bevindingen van de laatste twee workshops: “Inmiddels alweer twee workshops achter de rug. Leuk is het om het enthousiasme mee te maken van de deelnemers, maar ook de verbazing. Ze hadden nooit gedacht dat ze het voor elkaar kregen, om in één dag een comleet grasfiguur te creeëren. Ik dus wel… Met een beetje ruggesteun, hulp en uitleg, ach… een kind kan de was doen. Zo beginnen ze allemaal met dezelfde basisvorm en boetseren naar eigen inzicht de golvende grassprieten. Ieder geeft zo zijn eigen vorm aan het figuur. En vergeet niet: er vindt ook enige sociale uitwisseling plaats gedurende de dag. Natuurlijk wordt over Parkinson gesproken en breng ik hen op de hoogte van wat dat nu precies inhoud.”

Ieder grassprietje deint zijn eigen richting door aanzet van eenzelfde wind. Zoals ieder Parkinsonpatiënt zijn eigen koers heeft, maar mee moet deinen met die zelfde wind. De wind die leidt tot flexibiliteit, reflectie en positiviteit.

Over de workshop

De workshop vindt plaats in Tilburg. Het aantal deelnemers aan de workshops is maximaal 5. De dag start om 10:00 uur ‘s morgens en eindigt om 17:00 uur. Om 13:00 uur wordt er een lunch geserveerd. Aan het einde van de dag wordt elke deelnemer gefotografeerd met zijn/haar grasfiguur. Deze opname, inclusief zijn/haar verhaal in relatie met de betrokkenheid met dit initiatief, wordt gebruikt voor een uitgebreid boekwerk over het project.

Meedoen?

Twan Hendriks, zelf ook Parkinsonpatiënt, organiseert de ParkinsonGrasveld workshops geheel belangeloos. De opbrengsten doneert hij aan wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met het ParkinsonFonds. Wilt u een workshop bijwonen? Kijk hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier. 

Deel dit artikel