Doneer direct
13 april 2022

Eindelijk 40e marathon van Roel: voor Peter, tegen Parkinson

Door Corona heeft hij er 2 jaar op moeten wachten, maar op zondag 10 april liep Roel Leeuwis uit Hardinxveld-Giessendam dan toch eindelijk zijn 40e marathon, tijdens de 41e editie van de marathon van Rotterdam.

Roel liep zijn 40e marathon speciaal voor zijn goede vriend Peter die Parkinson heeft. Zijn sponsoractie voor het Parkinsonfonds leverde bijna € 14.000 op.

Tegen Parkinson

‘Dat is een goed doel’ zei een loopster tegen Roel toen zij hem in haalde en had gezien dat hij voor het Parkinsonfonds liep. Haar vader en moeder hadden Parkinson gehad. Zelf liep ze, zoals veel lopers in Rotterdam, voor het KWF.

Parkinson is (ook) een rotziekte. Mensen die Parkinson hebben, worden o.a. snel moe, kunnen niet of nauwelijks meer lopen, praten onduidelijk en hebben moeite met evenwicht houden en hun coördinatie. Parkinson heeft een grote negatieve invloed op de levenskwaliteit. Het heeft heel veel impact, ook voor de mensen in de directe omgeving.

Voor Peter

Roel is trots op zijn vriend Peter, omdat hij zich niet laat beperken door Parkinson en van elke dag wat moois probeert te maken. Roel en heel veel mensen op deze wereld houden van Peter. Peter is altijd in iedereen en alles geïnteresseerd. Hij heeft veel gereisd en over de hele wereld vrienden gemaakt. Ook nu hij het moeilijk en zwaar heeft, moppert hij nooit en toont alleen maar dankbaarheid voor alles wat nog wel kan en alle mensen die hem daarbij helpen.
Pluk de dag en tel je zegeningen, dat blijft het motto van Peter.

Mooiste momenten van de marathon

De twee mooiste momenten van deze marathon voor Roel waren dan ook de ontmoetingen met Peter. Hij was er toch maar weer! Met vriendin Marian en zoon Jan (ook zoon Sjoerd en dochter Tessa stonden langs het parkoers).

Eerst bij de Erasmusbrug (zie foto) en later op 700 meter voor de finish, toen Roel zeker wist dat hij de finish ging halen. Twee mooie, emotionele momenten tussen 2 soul brothers.
Het was weer een fantastische marathondag in Rotterdam. Roel heeft de hele dag met een grote glimlach rondgelopen. Alleen in de laatste 5 kilometer veranderde die lach soms in een grimas als de kramp in zijn bovenbenen schoot. Hij finishte uiteindelijk met een grote lach op zijn gezicht in een tijd van 5.04.32.

Bedankt!

Roel bedankt alle sponsors van zijn actie voor het Parkinsonfonds en alle supporters voor de aandacht bij zijn 40e marathon.

Voor het hele verhaal van zijn marathon en de mogelijkheid om te sponsoren, ga naar
https://actie.parkinsonfonds.nl/project/26404

Deel dit artikel