Doneer direct
16 maart 2016

Dansen met Parkinson

Op 8 april is de voorstelling Dans, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder te zien in de stadsschouwburg de Harmonie te Leeuwarden.

 

Stichting DeDansDivisie gaat een artistiek kwalitatieve dansvoorstelling te maken met mensen met en zonder Parkinson voor een breed publiek.

Belangrijk doel van dit project is de levenskwaliteit van een Parkinsonpatiënt verbeteren. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat danstraining een positief effect heeft iemand met Parkinson.

Nog nooit eerder is in Friesland een dansvoorstelling met dit onderwerp en met deze doelgroep gemaakt. Een verrijking voor zowel deelnemers als het publiek. Met het maken van deze voorstelling heeft DeDansDivisie tot doel respect en begrip te creëren voor de ziekte van Parkinson.

Een project met een bijzondere samenwerking tussen mensen met Parkinson en professionele dansers tussen de twintig en zestig jaar. Met als bedoeling dat er (meer) respect en begrip tussen de verschillende deelnemers tijdens het repetitieproces zal ontstaan. Niet alleen tussen de deelnemers maar ook ook tussen de spelers van de voorstelling en het publiek.

DeDansDivisie wil dan ook met haar voorstelling Dans, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder mensen met de ziekte van Parkinson de mogelijkheid geven zich te kunnen ontwikkelen tot danser/es in een artistieke productie. Het thema voor deze voorstelling sluit aan bij het ziektebeeld van Parkinson en de uitdagingen waar ze elke dag voor staan. De mogelijkheden en onmogelijkheden van deze ziekte vormen dan ook de rode draad in deze voorstelling.

Deel dit artikel