Doneer direct
29 mei 2018

Geslaagd Maestro-festival te Sibbe-IJzeren

Harmonie St. Rosa uit Sibbe-IJzeren heeft in samenwerking met het ParkinsonFonds een zeer geslaagd 3-daags Maestro-festival georganiseerd.

€ 8000 opgehaald voor het ParkinsonFonds

Op 2, 3 en 4 maart werd in café Aan de Kirk in Sibbe het officieuze dirigentenkampioenschap 2018 gehouden. Door muziekleerlingen van de basisschool Sibbe-IJzeren, door lijsttrekkers van de gemeenteraadsverkiezingen te Valkenburg aan de Geul en een aantal prominenten,  burgemeesters en oud-burgemeesters werd er gestreden om de felbegeerde titel. Het doel van dit Maestro-festival was tweeledig: een feest (Maestro-show) organiseren om  gelden te genereren voor de muziekopleiding en het verbinden van verenigingen en inwoners om sponsorgelden te krijgen voor het ParkinsonFonds.

Het festival was zeer geslaagd: er is € 8000 voor het ParkinsonFonds bijeengebracht.  En het was heel gezellig, waardoor de verbinding tussen verenigingen in Sibbe-IJzeren en inwoners nóg veel beter is geworden.

Van links naar rechts: burgemeester van Valkenburg aan de Geul: J.J. Schrijen, daarnaast de heer B. Blom ( initatiefnemer ) en René Kruijff, directeur ParkinsonFonds.

Vrijdagavond

Vrijdagavond streden afgevaardigden van de Sibbe-IJzeren verenigingen om de Maestro-titel en deze ging uiteindelijk naar Rosalie Heuts.

Jeugd-maestrotitel

Zaterdagmiddag ging de jeugd-maestrotitel naar Kilian. Hij dirigeerde het jeugdorkest The Next Generation en vertoonde daarmee een stuk uit the Lion King. De jongeman deed dit magistraal, ongelofelijk waartoe jeugd in staat is.

Pasodoble El Gato Montés

Zaterdagavond ging de Maestro-titel naar Claudia Bisschops van het CDA. Zij dirigeerde een uitvoering van de Pasodoble El Gato Montés. Ook zij werd een terechte winnaar.

Beauty and the beast

De titel Maestro 2018 ging zondagavond naar Christine van Basten, burgemeester van Beek. Zij dirigeerde het samengesteld harmonie-orkest met de uitvoering van de Beauty and the Beast naar absolute hoogte. In haar directievoering zat bevlogenheid, wilskracht, aandacht voor dynamiek en heel veel passie. Ook een terechte winnaar. De andere burgemeesters volgden daar kort achter. Je kon merken dat ze allemaal goed voorbereid waren. De andere (oud-)burgemeesters waren: Nicole Ramaekers, Gulpen-Wittem, Dieudonné Akkermans, Eijsden-Margraten, Jan Schrijen, Valkenburg aan de Geul, Constant Nuytens en Paul Gilissen, Valkenburg.

De Maestro-titel werd bepaald door een vakjury, maar daarnaast werd er iedere avond ook nog gestreden om de publieksprijs en de orkestprijs. Al met al een geweldig initiatief, met heel veel dank aan Ben Blom, de grote animator, en zijn team, maar ook aan alle sponsoren, want zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

 

 

Deel dit artikel