Doneer direct
26 april 2017

Gezond lopen en daarbij het ParkinsonFonds steunen !

Al weer voor de vijfde maal organiseert de George In der Maur Beterlopenwinkel samen met Wandelsportvereniging Jong & Vrolijk de Beter Lopen voor Parkinson Wandeltocht. Deze recreatieve wandeltocht gaat plaatsvinden op zaterdag 3 juni a.s. U kunt die dag kiezen uit meerdere afstanden te weten: 3, 5, 10, 15, 20, 25 of 30 km. De route voert langs o.a. fraaie plekjes in het Utrechtse Groenekan, het natuurgebied Ruygenhoek en langs de fraai gerestaureerde molen Geesina.

 

De opbrengst van uw inschrijving

De opbrengst van uw inschrijving, die slechts 6 euro per persoon bedraagt, komt ten goede van de Stichting ParkinsonFonds. Met uw bijdrage kan het ParkinsonFonds onderzoek financieren om uiteraard een geneesmiddel tegen deze ziekte te vinden, echter ook om de levenskwaliteit van Parkinsonpatiënten te vergroten.
Een groot aantal mensen in Nederland (55.000) hebben te kampen met de ingrijpende ziekte van Parkinson. Dit is een ziekte, waarbij zenuwcellen die dopamine aanmaken in de hersenen langzaam afsterven. Hierdoor kunnen boodschappen van de hersenen niet meer worden doorgegeven aan de spieren. Iedereen kan Parkinson krijgen en de diagnose heeft grote gevolgen. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor zijn of haar directe omgeving. Daarnaast zijn de economische gevolgen van de diagnose enorm (jaarlijkse kosten in Europa worden geschat op € 13.9 miljard).

Hoewel genezing (nog) niet mogelijk is, zijn er wel medicijnen en behandelingen om de symptomen te bestrijden, waardoor de kwaliteit van het leven van de parkinsonpatiënt verbetert. De Stichting ParkinsonFonds houdt zich bezig met het bevorderen en financieren van medisch wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte, en steunt patiënten en hun families om de gevolgen van de ziekte draaglijker te maken. De Stichting ParkinsonFonds heeft een ANBI-status zodat u weet dat het geld op de juiste plek terecht komt.

Loop lekker mee!

U kunt zich inschrijven in de George In der Maur Beterlopenwinkel van 09.00 – 13.00 uur (vergeet niet om  6 euro mee te nemen voor uw inschrijfgeld).
Er is voldoende parkeergelegenheid en verdere faciliteiten zoals toiletten en EHBO. De koffie en/of thee is gratis.
Loop lekker mee en help om op deze manier Parkinson een halt toe te roepen!

 

We zien je in Groenekan

U kunt geheel vrijblijvend ook even rondkijken in de schoenenwinkel en kennis maken met de ruime sortering wandelschoenen. Ook is het mogelijk om een gratis voetenscan te laten uitvoeren waarbij een duidelijk zicht ontstaat op eventuele voetproblemen.

Omdat Parkinson-patiënten veel last kunnen ondervinden van problemen bij het lopen – zoals te kleine schuifelende pasjes nemen met een voorovergebogen houding – is het belangrijk de loopfunctie op een juiste manier te blijven trainen en stimuleren.

Hiervoor is géén techniektraining nodig of de aanschaf van dure sportmaterialen! Men heeft slechts een paar goede wandelschoenen nodig:  hiervan treft u een fraai assortiment bij de George In der Maur Beterlopenwinkel, waar u samen met het vakkundig personeel dé juiste schoen kunt vinden.

 

Deel dit artikel