Doneer direct
1 december 2020

Hartverwarmende donateursacties

2020 was op zijn zachtst gezegd een jaar vol onverwachte uitdagingen. We vinden het daarom extra bijzonder dat zo veel mensen gemotiveerd bleven om geld in te zamelen voor Parkinsononderzoek. Er werden foto’s verkocht, veilingen georganiseerd en statiegeldbonnen verzameld. Er werd gebakken, geschilderd en gecollecteerd. En er is geschaatst, gerend, gewandeld en gefietst. Allemaal voor Parkinsononderzoek. Werkelijk grandioos.

Alternatieve Elfstedentocht

Allard Lith reed begin 2020 de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee, als eerbetoon aan zijn vader, die overleed aan de gevolgen van Parkinson. Hij maakte er een sponsoractie van en schaatste€ 1500 bij elkaar voor Parkinsononderzoek. “Doe er mooie dingen mee, ik weet zeker dat het goed terechtkomt. Ga door met het gevecht tegen Parkinson en voor het leven!”

Inzameling tijdens uitvaart

De familie haalde tijdens de uitvaart van hun vader, Ben Palm, die aan Parkinson leed, € 250 op. Zij schonken dit bedrag uit naam van hun vader aan het Parkinsononderzoek.

Camera’s verkocht

De vader van Olaf en Kiki Schepel overleed aan de gevolgen van Parkinson. Een van zijn hobby’s was fotografie en daarom had hij een aardige verzameling camera’s en toebehoren. Olaf en Kiki verkochten deze spullen op de Fotograficabeurs en doneerden € 465 aan het ParkinsonFonds. “Het is een heel nare ziekte waarvoor nog veel onderzoek nodig is. Wij hopen hiermee een steentje bij te dragen.”

Brein & Muziek verschoven naar 1 april 2021

Twan Hendriks

Eigenlijk zou dit door Twan Hendriks georganiseerde evenement rond Parkinson op 9 april 2020 plaatsvinden. “We hebben Brein & Muziek nu op 1 april 2021 gepland. Het wordt een prachtige avond, met op het programma onder anderen professor Erik Scherder en pianist/componist Jan-Willem Rozenboom.” Wilt u erbij zijn? Hier vindt u meer informatie.

Stichting Parki en het ParkinsonGrasveld

De Tilburgse kunstenaar Twan Hendriks is een goede vriend van het ParkinsonFonds. Hij zet zich al jaren in om geld op te halen voor Parkinsononderzoek. Begin 2020 goot Twan, zelf Parkinsonpatiënt, zijn activiteiten in Stichting Parki, om via kunst- en cultuurprojecten geld in te zamelen. Samen met het ParkinsonFonds kiest hij de specifieke studies om de donaties in te investeren. Stichting Parki heeft de ANBI-status en haalde al € 26.000 op.

Via workshops zamelt Twan geld in; deelnemers creëren een grasfiguur van keramiek. Straks moeten 300 grasfiguren samen het Parkinson-Grasveld vormen. “Helaas staat de teller sinds maart nog steeds op 104. Toen kwam de lockdown en konden de workshops niet doorgaan. Nu organiseer ik alles virusproof. Er zit zelfs twee meter afstand tussen de deelnemers, we hebben goede ventilatie in de ruimte en er worden aparte lunchpakketjes voorbereid door Prins Heerlijk. De mensen die mee hebben gedaan zijn allemaal heel enthousiast. Daar krijg ik energie van en daardoor houd ik het vol.”

Heel Giessenburg bakt

Roel Leeuwis, van de actie Lopen tegen Parkinson, was ook mede-organisator van de succesvolle taartenbakactie ‘Heel Giessenburg en omstreken bakt’. Zijn goede vriend Peter van Waardenburg heeft Parkinson. Daardoor maakt Roel de ziekte van dichtbij mee en wil hij graag bijdragen aan een oplossing – door geld in te zamelen voor onderzoek. Het resultaat: een feestelijke dag waarop de jury – waaronder Peter – 31 heerlijke taarten mocht proeven en beoordelen. “Er is maar liefst € 2007 opgehaald voor Parkinsononderzoek. Daar zit ook een grote bijdrage bij van Gerrit, de zoon van Christine en Fred. Hij organiseerde zelf nog een tikkie-actie in zijn vriendengroep. Ze gingen voor € 100, het werd € 765. Ongekend, geweldig!”

Heel hartelijk dank voor alle prachtige acties en fantastische bijdragen aan het medisch-wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Iedereen kan het

Een inzamelactie organiseren is makkelijker dan u misschien denkt. Het hoeft ook niet veel tijd te kosten. Want als u in actie wilt komen tegen Parkinson, geven wij u stap voor stap alle mogelijke ondersteuning.

Klik hier voor informatie en om nog meer acties van anderen te bekijken

 

Deel dit artikel