Doneer direct
19 december 2018

Inschrijving zevende Keezkampioenschap van Uithoorn van start!

Team Samen Sterker organiseert samen met de club van 100 van Legmeervogels op vrijdagavond 8 februari 2019 voor de zevende keer het open Keezkampioenschap van Uithoorn voor koppels. Het inmiddels roemruchte jaarlijkse toernooi vindt wederom plaats in de kantine van Legmeervogels en begint om 19.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro per team, of 10 euro per persoon. De gehele opbrengst is dit jaar bestemd voor het ParkinsonFonds. De inschrijving is inmiddels gestart!

Klik hier om je in te schrijven via Facebook of stuur een e-mail naar mark_lakerveld@hotmail.com. Inschrijfformulieren zijn ook verkrijgbaar aan de bar in de kantine van Legmeervogels, aan de bar bij het clubhuis van AKU en bij alle leden van Team Samen Sterker.

De inschrijving stopt op 3 februari 2019 of eerder als het maximale aantal deelnemers is bereikt. De organisatie moet, gezien de ruimte, zich helaas houden aan een maximaal aantal deelnemers. Omdat de toernooileiding al enkele jaren heeft moeten besluiten om de inschrijvingstermijn al voor de deadline te stoppen, is het, om zeker te zijn van deelneming, raadzaam om je inschrijving snel te regelen, want vol = vol!

Natuurlijk gaan de deelnemers voor de volle winst, maar bovenal staat dit toernooi in het teken van een ouderwets avondje gezelligheid voor jong en oud. Net als voorgaande jaren spelen teams van twee personen drie volle ronden tegen elkaar. Ben je echter alleen, dan ben je ook van harte welkom. Ook dan kan je gewoon inschrijven en dan koppelt de organisatie je aan een andere single.

Team Samen Sterker kiest elk jaar een goed doel. De hele opbrengst van het toernooi gaat dit jaar naar het ParkinsonFonds. Ruim 55.000 mensen lijden aan deze ziekte. Helaas wordt een alarmerende stijging onder de dertigers en veertigers geconstateerd. Genezing van deze ziekte is nog niet mogelijk. Daarom is er nog heel veel onderzoek nodig. Team Samen Sterker heeft inmiddels contact opgenomen met het ParkinsonFonds over hoe de opbrengst van het toernooi het best kan worden ingezet. Tijdens dit gesprek kwam de uitslag van een onderzoek naar pijnbeleving bij Parkinsonpatiënten ter sprake. Daarbij kwam naar voren dat Parkinsonpatiënten tot wel vier keer meer pijn ervaren dan mensen zonder deze ziekte bij vergelijkbare klachten, zoals bijvoorbeeld bij rugpijn of kiespijn.

Prof. Dr. Erik Scherder, bekend van zijn tv-optredens, gaat een 4-jarig onderzoek starten naar hoe patiënten het beste geholpen kunnen worden om dit nare verschijnsel terug te dringen. Samen met de deelnemers aan het Keeztoernooi wil Team Samen Sterker aan dit onderzoek graag een steentje bijdragen.

Team Samen Sterker en de Club van 100 van Legmeervogels hebben zich alweer verzekerd van de medewerking van Legmeervogels. Als maatschappelijk betrokken vereniging stelt de club graag weer het gratis gebruik van het clubhuis voor het toernooi beschikbaar. Daarnaast gaan de organisatoren de komende weken weer op zoek naar de nodige sponsoren voor de loterij en de miniveiling. Op de Facebookpagina van Team Samen Sterker zal regelmatig weer het laatste nieuws daarover verschijnen!

Voor meer info:
Rinus van Zaal
Email: rinus.van.zaal@gmail.com
Telefoon: 06-53299274

Deel dit artikel