Doneer direct
17 november 2014

Klei-Workshop: “Handen uit de mouwen”

Onder leiding van Hans Verschuren werden in 2014 en begin 2015 in Etten-Leur twee kleiworkshops georganiseerd met het motto “handen kunnen meer dan trillen”.

Het idee hierachter is dat mensen met Parkinson, als ze bezig zijn klei te boetseren, meer met hun handen kunnen doen dan ze zelf voor mogelijk houden.

Het was een gemêleerd gezelschap van mensen die nog nooit klei hadden aangeraakt en enkele gevorderden. Tijdens de workshop voelt men zich echt met elkaar verbonden en zijn alle deelnemers even uit de dagelijkse sleur en vergeet met Parkinson bezig te zijn. De contacten onderling waren prima en ontspannen. Ook de achterban reageerde positief, even een paar uurtjes zonder zorg en een goed gevoel over het geheel. Al met al een workshop die veel energie kostte maar daar een geweldig goed gevoel voor teruggaf!”

Dankzij een financiële bijdrage van het ParkinsonFonds is het mede mogelijk deze workshop te laten bestaan. Wij hopen een start gegeven te hebben aan weer een nieuwe ontwikkeling om mensen met Parkinson wat meer vreugde en afwisseling te bieden. Op onze website zullen we u informeren wanneer er een volgende workshop plaatsvindt

Deel dit artikel