Maestro-festival dirigeert prachtbedrag naar parkinsononderzoek

Eens in de vier jaar, tegelijk met de verkiezingen, staat het Limburgse dorp Sibbe drie dagen lang in het teken van het Maestro-festival. Ben Blom, zelf parkinsonpatiënt, organiseert dit officieuze dirigentenkampioenschap. Daarmee heeft hij twee doelen. Een mooi feest neerzetten om verenigingen en inwoners te verbinden. En tegelijkertijd geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Het Maestro-festival vindt plaats in café Aan de Kirk. Leden van de plaatselijke verenigingen, ondernemers uit Sibbe-IJzeren en (oud-)burgemeesters dirigeren orkesten uit de regio. Zo ontstaat een ludieke show waar veel inwoners van genieten. Het evenement zorgt voor saamhorigheid en leeft echt in het dorp, waar al zeven (van de 1300) inwoners de diagnose parkinson kregen.

De entree is gratis, en de plaatselijke leveranciers sponsoren het festival. Stichting ParkinsonFonds krijgt de cheque met het totaalbedrag binnenkort overhandigd. Hoeveel geld voor parkinsononderzoek Maestro in 2022 opleverde, kan op dit moment nog niet bekend worden gemaakt. Want naast de sponsoring brachten verschillende loterijen ook nog geld op. Maar we weten nu al dat het een prachtbedrag zal zijn, wat we in grote dankbaarheid ontvangen en zorgvuldig investeren in fundamenteel onderzoek.

Maestro 2022
Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

FamiliePatiënten

Het leven met de ziekte van Parkinson kan ook heel mooi zijn

Harmen is 36 als bij hem de ziekte van Parkinson wordt vastgesteld. Lees snel zijn...

Patiënten

Zonder mijn deep brain stimulation – DBS – zou ik niet zijn wie ik nu ben.

Theo heeft zeven jaar geleden een DBS – Deep Brain Stimulation – operatie ondergaan.

FamilieOnderzoekPatiënten

Een lawine aan berichten tijdens de ‘Ik leef met parkinson’ week

Tijdens de ‘Ik leef met parkinson’ week keken we elke dag met iemand mee die...