Doneer direct
14 maart 2022

Maestro-festival dirigeert prachtbedrag naar parkinsononderzoek

Eens in de vier jaar, tegelijk met de verkiezingen, staat het Limburgse dorp Sibbe drie dagen lang in het teken van het Maestro-festival. Ben Blom, zelf parkinsonpatiënt, organiseert dit officieuze dirigentenkampioenschap. Daarmee heeft hij twee doelen. Een mooi feest neerzetten om verenigingen en inwoners te verbinden. En tegelijkertijd geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Het Maestro-festival vindt plaats in café Aan de Kirk. Leden van de plaatselijke verenigingen, ondernemers uit Sibbe-IJzeren en (oud-)burgemeesters dirigeren orkesten uit de regio. Zo ontstaat een ludieke show waar veel inwoners van genieten. Het evenement zorgt voor saamhorigheid en leeft echt in het dorp, waar al zeven (van de 1300) inwoners de diagnose parkinson kregen.

De entree is gratis, en de plaatselijke leveranciers sponsoren het festival. Stichting ParkinsonFonds krijgt de cheque met het totaalbedrag binnenkort overhandigd. Hoeveel geld voor parkinsononderzoek Maestro in 2022 opleverde, kan op dit moment nog niet bekend worden gemaakt. Want naast de sponsoring brachten verschillende loterijen ook nog geld op. Maar we weten nu al dat het een prachtbedrag zal zijn, wat we in grote dankbaarheid ontvangen en zorgvuldig investeren in fundamenteel onderzoek.

 

Deel dit artikel