Doneer direct
25 juni 2018

Maurits Janssen liep de Marathon Rotterdam

Op zondag 8 april liep Maurits Janssen (32) zijn allereerste marathon. Dat deed hij meteen voortvarend. Hij liep de marathon uit in 3:57:54 én haalde € 1.640,13 op. Dit schitterende bedrag doneert hij om te investeren in wetenschappelijk Parkinsononderzoek. “Mijn vader heeft Parkinson, dus ik zie van dichtbij hoe hard een remedie nodig is.”

Taai

De vader van Maurits heeft sinds tien jaar Parkinson. “Anderhalf jaar geleden onderging hij DBS. Een taai jaar volgde, want het was zoeken naar de juiste instellingen en medicijnen. Na een turbulente tijd gaat het nu weer goed met hem. Voor DBS had hij vooral erg veel last van trillen. Na de operatie moest hij opeens andere symptomen tackelen, zoals spraakproblemen, stijfheid en evenwicht houden. Dat is gelukt, de instellingen lijken gevonden.”

Grote glimlach

marathon rotterdamTijdens de marathon kwamen familie en vrienden Maurits aanmoedigen. Ook zijn ouders waren erbij. “Onderweg stonden ze op wel zes verschillende plaatsen naast de route. Voor hen was het een ink stuk etsen. Ik vond het mooi om te zien dat ook m’n vader me op alle plekken toejuichte.” Na 25 kilometer rennen, werd het wel erg zwaar. Opgeven was voor Maurits echter geen optie. “Dat was zonder deze actie misschien anders geweest. Nu kreeg ik vanwege de actie extra motivatie en support. Met een grote glimlach liep ik over de Finish. En ik ben blij dat ik op deze manier iets kan bijdragen aan het vinden van een oplossing voor Parkinson.”

Volg alle acties via de actie website

Deel dit artikel