Doneer direct
6 juni 2019

Opbrengst wandeltocht Beter Lopen voor Parkinson 2019

Op zaterdag 1 juni vond alweer voor de 7de maal de Beter Lopen voor Parkinson Wandeltocht in Groenekan plaats.

Het was een fantastisch leuke dag! Het wandelevenement werd georganiseerd door de George In der Maur Beterlopenwinkel en Wandelsportvereniging Jong en Vrolijk. De wandelaars liepen 1900 euro binnen voor het ParkinsonFonds. En daar zijn wij heel erg blij mee! Heel hartelijk dank namens Stichting ParkinsonFonds!

Grote opkomst van mensen uit het hele land.

Kinderen, de mensen van de marechaussee, iedereen liep vol enthousiasme mee op deze prachtige zonnige dag. Alle afstanden zijn gelopen, mensen die aan het trainen zijn voor vierdaagse van Nijmegen deden veelal de wandeling van 30 km, maar ook de minder ervaren wandelaars kwamen op deze tocht af. Een wandeltocht die voor iedereen goed te belopen is vanwege de uiteenlopende afstanden.

 

“Helaas kent bijna iedereen wel iemand in zijn familie of kennissenkring die aan Parkinson lijdt en weet daarom ook hoe hard het nodig is om hiervoor geld in te zamelen. Zelf mocht ik deze dag werken in de winkel. Ik heb vele wandelaars gesproken deze dag maar 1 gesprek is mij vooral bij gebleven. Ik sprak daar met een mevrouw die mij vertelde dat haar echtgenoot ook aan Parkinson lijd en wat voor impact deze ziekte op hun leven heeft. Ook de kinderen en kleinkinderen moeten zien hoe hun vader en opa aan het aftakelen is. Deze mevrouw vertelde mij dat ze stukje bij beetje meer van hun oude leven aan het inleveren zijn en dat de zorg nu bovenaan het lijstje staat. Toen Mevrouw hoorde van onze wandeltocht heeft ze gelijk een aantal vriendinnen opgetrommeld om deze tocht te gaan maken. De dames hebben de tocht van 10 km gemaakt en vonden het een prachtige tocht. Als je zulke verhalen hoort besef je des te meer hoe hard er geld nodig is voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Dit is een van de verhalen die ik heb gehoord deze dag en dat inspireert ons nog meer om dit jaarlijkse evenement voort te blijven zetten. Daarom zeg ik graag tot volgend jaar bij de 8e editie van wandelen voor het Parkinson Fonds. Het is dan ook weer de eerste zaterdag in Juni dus houdt deze datum vrij in je agenda!”
Paul Tap

 

Deel dit artikel