Doneer direct
2 september 2019

Parkinson Peter Initiatief

Op 7 april 2019 renden vrienden, familie en collega’s een halve of een hele marathon in Berlijn. Het doel was om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson. De belangstelling was overweldigend. Met de marathon, de verkoop van Parkison shirts, tickets voor een slotfeest en verschillende andere initiatieven is er maar liefst €22.000 opgehaald!

We zijn iedereen die aan deze actie heeft meegedaan zeer dankbaar!

Hieronder leest u een verslag van de initiatiefnemers.

Op 7 april 2019 hebben wij met 44 geweldige mensen de halve marathon van Berlijn mogen rennen. Dit was een ode aan onze vader, Peter Kok.

Een kleine 20 jaar geleden heeft hij met ongelooflijk veel doorzettingsvermogen, de hele marathon van Londen gerend ondanks dat hij volgens de dokter de ‘longen van een 80-jarige man’ had vanwege zijn asthma.

Op zijn 40ste werd papa gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson, en dit heeft hem de afgelopen 20 jaar het leven niet altijd even makkelijk gemaakt. Desondanks genoot pap voor 200% van het leven, was hij de beste vader voor ons, de liefste en meest ondernemende echtgenoot voor mama, en was hij de beste Ambassadeur die NL zich kon wensen. Met zijn enorme vrijgevigheid en wilskracht heeft hij zich zijn leven lang ingezet voor familie, vrienden en collega’s, en stond altijd klaar voor wie dan ook.

Wij waren al een tijd van plan om geld in te zamelen voor het ParkinsonFonds door middel van een sportieve prestatie. Omdat wij ons plan een verrassing wilden houden voor pap hebben we het hem helaas nooit kunnen vertellen wegens zijn plotselinge overlijden. Dit gaf ons nog meer reden en motivatie om samen deze uitdaging aan te gaan, voor zowel alle huidige en toekomstige parkinson patiënten, als voor onze liefste en dapperste vader.

Onze renners hebben zich op veel verschillende, creatieve manieren ingezet om geld in te zamelen! Er zijn diners georganiseerd waarbij sponsoring gevraagd werd voor het fonds, er zijn bij de afgelopen verkiezingen stemmen geteld door een grote groep vrienden en hun loon is regelrecht naar ons project gegaan, er is een groot strandfeest georganiseerd waarvan de ticketverkoop naar het parkinsonFonds is gegaan. Daarnaast zijn er auto’s gewassen en zijn er coole bedrukte t-shirts en mooie olijfolie flessen verkocht, waarvan de opbrengst naar het parkinsonFonds is gegaan.

Dankzij de 44 renners en hun inzamelacties hebben wij geweldig veel mensen weten te bereiken met ons verhaal, en is het ons gelukt om het enorme bedrag van 22.000 euro op te halen voor het ParkinsonFonds! Wij zijn heel trots op deze prestatie, dankbaar voor alle bijdragen en ontzettend blij dat wij deze ode aan papa hebben kunnen neerzetten. Ter herinnering aan een van de belangrijkste en liefste mensen die wij in ons leven mochten hebben.

Marin, Peterjan en Ronelle Kok

 

Wilt u ook het ParkinsonFonds helpen door zelf een actie te organiseren?

Daar zijn wij u dankbaar voor!

Het ParkinsonFonds wordt regelmatig verrast door hartverwarmende acties van Parkinsonpatiënten of hun dierbaren. Sympathieke en sportieve initiatieven als:

  • een gesponsorde hometrainwedstrijd
  • een triathlon
  • een voettocht naar Rome
  • een veiling van zelfgemaakte schilderijen of andere kunstobjecten
  • opbrengsten van boeken, rommelmarkten en braderieën

En al die verdiensten worden belangeloos geschonken voor het onderzoek naar Parkinson.

Wij zijn erg dankbaar voor al dit soort acties en initiatieven. Uiteraard zorgen wij dat elke euro bij waardevol Parkinsononderzoek terechtkomt.

Start je actie

Deel dit artikel