Doneer direct
9 februari 2016

Reis naar de Noordkaap voor het ParkinsonFonds

Na maanden van voorbereiding en het zoeken van sponsoren voor de goede doelen zijn wij 2 januari vertrokken uit Enschede. De routes bestonden uit diverse etappes welke wij moesten vinden d.m.v. coördinaten. De eerste dag eindigde in Hirtshals in het noordelijkste puntje van Denemarken. Hier werden we ingescheept op de boot naar Bergen Noorwegen.

De volgende dag moesten we, waar we al bang voor waren een 24 uurs etappe afleggen. Dit werd dus de hele dag en nacht doorrijden. Uiteindelijk kwamen we, na 30 uur sturen  en 1600km verder, aan in Arvidsjaur Lapland. Onderweg hebben we genoten van de prachtige natuur, de elanden en rendieren. Er lag ook veel sneeuw en de wegen waren spiegelglad waardoor onze gemiddelde snelheid niet boven de 50km per uur lag.  De volgende dag vertrokken we richting de Noordkaap bij temperaturen van – 32 graden. Uiteindelijk kwamen we na +/- 900 km aan in Hammerfest.

 

Team Buurman & Buurman heeft €6000,- ingezameld voor het ParkinsonFonds. Wij zijn hen zeer dankbaar!

 

De volgende morgen al om 5:00 weg voor het laatste stuk naar de Noordkaap. De foto hieronder zegt genoeg.

 

Vanaf de Noordkaap weer richting huis maar eerst nog een stop van 2 nachten in Levi in Finland. De vrije dag werd besteedt aan Huskyslee rijden en sneeuwscooteren en dat bij temperaturen van -40 graden. Zelfs voor Lapse begrippen erg koud. Na een hele dag vrij stond er weer een 24 uurs etappe op het programma. Deze ging van Levi naar Lübeck in Duitsland. Uiteindelijk toch nog weer 30 uur sturen. Hier hebben we genoten van een heerlijk afscheidsdiner en werd ook de uitslag bekend gemaakt. We zijn in de toerklasse op de 10de  plek geëindigd. Zondagochtend vanuit Lübeck naar Beckum (twente) waar we enthousiast ingehaald werden door familie en vrienden.

Deze reis was een geweldige ervaring en we hebben hem met veel plezier gemaakt  voor  onze goeden doelen.

Het Toon Hermans Huis en het Parkinsonfonds.

 

 

 

Deel dit artikel