Doneer direct
31 oktober 2017

Ruth loopt de Dam tot Damloop voor het ParkinsonFonds

dam tot damloop

“Mijn schoonvader Kees leed aan een agressieve vorm van Parkinson en kon binnen een paar jaar na diagnose niet meer praten of bewegen. Afgelopen december verloren wij hem aan deze hartverscheurende ziekte”, vertelt Ruth. “Iedereen mist hem ontzettend, maar we zijn erg trots op hem en op de manier waarop hij met zijn ziekte is omgegaan. Een kanjer.”

Om deze reden liep Ruth afgelopen september de Dam tot Damloop en haalde zij dankzij sponsoren € 925 op voor het ParkinsonFonds.

Het ParkinsonFonds ontving een mail van Christin, de dochter van Ruth. Zij stond ons toe de mail met u te delen.

Beste heer/mevrouw,

Graag wil ik u vertellen over mijn moeder Ruth, die afgelopen september de Dam tot Damloop heeft gedaan en op die manier maar liefst €925,- heeft opgehaald voor het ParkinsonFonds!

Ruth met haar schoonvader Kees.

Mijn moeder besloot de Dam tot Damloop te doen ter nagedachtenis aan haar schoonvader Kees, mijn opa ‘Boot’, die afgelopen december is overleden aan de gevolgen van een agressieve vorm van Parkinson. Hij kon binnen een paar jaar na diagnose nauwelijks meer praten of bewegen. Het was een groot verdriet om iemand, die zo gezond en vol in het leven stond, zo vlug achteruit te zien gaan. We zijn trots op hem, op de manier waarop hij met zijn ziekte is omgegaan. Een kanjer. Iedereen mist hem ontzettend.

En nu zijn wij trots op mijn moeder, die op deze manier geld heeft willen ophalen voor het ParkinsonFonds, en ook maandenlang hard heeft getraind voor de Dam tot Damloop! Het was een emotionele en betekenisvolle dag.

Ik heb net namens mijn moeder het bedrag overgemaakt via jullie website. Wij hopen van harte dat het geld kan worden geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek, dat o zo belangrijk is om andere mensen met deze ziekte te helpen!

Hartelijke groet,

Christin

Het mooie bedrag zal uiteraard besteed worden aan de financiering van veelbelovend onderzoek, in de hoop dat we de hartenwens van patiënten kunnen waarmaken.

 

Wilt u zelf ook een actie doen voor het ParkinsonFonds?

Bekijk hier onze actiewebsite

Stuur mij dit artikel per email

Deel dit artikel

Ook interessant

Opbrengst wandeltocht Beter Lopen voor Parkinson 2018

Op zaterdag 2 juni vond alweer voor de 6de maal de Beter Lopen voor Parkinson Wandeltocht in Groenekan plaats. Het was een fantastisch leuke dag!…

Project Kids in Bizz

Op basisschool De Morgenster in Sleeuwijk organiseren de kinderen in groep 8 ieder jaar een project: Kids in Bizz. Kinderen richten hun eigen bedrijfje op…

maurits janssen

Maurits Janssen liep de Marathon Rotterdam

Op zondag 8 april liep Maurits Janssen (32) zijn allereerste marathon. Dat deed hij meteen voortvarend. Hij liep de marathon uit in 3:57:54 én haalde €…