Doneer direct
14 mei 2019

Sponsoractie Nijmeegse Vierdaagse

Riet en John lopen de Vierdaagse en halen geld op voor meer onderzoek naar de ziekte van Parkinson

Riet vertelt: “Ik ben samen met mijn echtgenoot eigenaar van een kleine camping namelijk Camping Boszicht in Wilbertoord, Noordoost Brabant. Wij hebben twee dochters en twee schoonzonen. Eigenlijk is het hier altijd druk maar als je niet een keer de stap zet blijf je uitstellen. Dus in 2019 hebben we samen de schouders eronder gezet en gaan we ervoor: de Nijmeegse Vierdaagse lopen voor het goede doel: Stichting ParkinsonFonds!

Ik wil lopen voor de Stichting ParkinsonFonds omdat mijn vader, als enige in de familie, deze nare ziekte had. De ziekte houdt zoveel meer in dan het trillen/beven wat de buitenstaander meestal alleen ziet: praten, schrijven, lopen, aankleden, geheugen, waanbeelden, het is teveel om hier alles uit te leggen maar de kenners zullen het beamen.

Het vervelende aan deze ziekte is dat er (nog steeds) geen medicijn is voor genezing. Ook is niet bekend wat de oorzaak van deze ziekte is dus hoe we het kunnen voorkomen. De Stichting ParkinsonFonds doet al jaren onderzoek om de ziekte van Parkinson te voorkomen of genezen. En we hopen dat dat moment ooit komt! Met dit doel voor ogen financieren zij belangrijk onderzoek van vooraanstaande medici en wetenschappers.”

We zijn Piet en Riet erg dankbaar voor deze ondersteuning!

 

Deel dit artikel