Doneer direct
11 februari 2019

Team Red & White Army koppel-Keezkampioen 2019 van Uithoorn

Vrijdagavond 8 februari organiseerde Team Samen Sterker en de Club van 100 bij Legmeervogels voor de zevende keer het open Keezkampioenschap van Uithoorn. Dit inmiddels jaarlijks terugkerend topevenement kende weer het maximaal aantal deelnemers, want liefst 108 teams (216 deelnemers) gingen op een uiterst sportieve en gezellige manier met elkaar de strijd aan.

Het werd een spannende strijd die uiteindelijk ‘op punten’ gewonnen werd door Team Red & White Army met Leon van Zaal en Wietse Veen. Dit team mag zich een jaar lang Keezkampioen van Uithoorn noemen. Het zilver ging naar team Team M&M met Margareth Kok en Marieke Blom. Team Longfields met Ria Zijlstra en Harry Langeveld namen vol trots de bronzen borden in ontvangst. De poedelprijs, een half Keezbord per persoon was voor het team dat op de 106e (derde van onderen) eindigde in het klassement. Team Lia en Geertje waren er heel blij mee.

Team Samen Sterker organiseert samen met de Club van 100 dit bijzondere toernooi elk jaar in februari, waarbij Team Samen Sterker vooraf een goed doel kiest. Dit jaar werd de hele opbrengst van het toernooi geschonken aan Stichting ParkinsonFonds. De cheque is inmiddels overhandigd aan René Kruijff, directeur van deze stichting.

Op zaterdagochtend 9 februari mocht Peter Versteeg van Team Samen Sterker namens alle deelnemers aan het toernooi een cheque van € 6.573,70 overhandigen aan René Kruijff, directeur van Stichting ParkinsonFonds. Met het bedrag wordt het onderzoek van Prof.Dr. Erik Scherder ondersteunt. Hij onderzoekt de mogelijkheden om de pijn die Parkinsonpatiënten ondervinden bij bijvoorbeeld rugpijn of kiespijn te verlichten. Het is bekend dat Parkinsonpatiënten tot wel vier keer meer pijn ervaren dan mensen zonder deze ziekte.

Stichting ParkinsonFonds bedankt iedereen heel hartelijk voor dit fantastische bedrag!

Zonder Sponsors geen evenement. Daarom bedankt de organisatie de sponsoren van dit toernooi: Bas Pieterse Private and Business Chef, de Wijnschuur Nes aan de Amstel, Vakantiemakelaar, Eetcafé de Herbergh 1883, Family, Club Manhattan, Amstelhof Sport & Health Club, Bakker Jan Westerbos, NieuwDeco, Slager Heemskerk, De Viskeuken, Hotel Lakeside, Bakker van Maanen, Restaurant Burgerlijk, Kooyman BV, Het Spoorhuis, Bakker Hulleman, Corendon, Nelson, Digi Totaal CSU, Plux, het Meezingteam en DJ André Wahlen.
Legmeervogels stelde weer de kantine gratis beschikbaar en schonk daarnaast een deel van de baromzet aan het goede doel. Extra tafels en stoelen werden geleend van Bar Het Fort in de Kwakel, Atletiek Klub Uithoorn en het Dorpshuis in De Kwakel.

Team Samen Sterker bedankt tot slot natuurlijk ook alle deelnemers voor de geweldige avond en hoopt iedereen weer terug te zien in februari 2020!

Deel dit artikel