Doneer direct
19 april 2017

Wandelen voor ParkinsonFonds

Waarom wij wandelen voor ParkinsonFonds!

wandelen voor parkinsonfondsWij zijn Ilona (28) en Robin (25) en gaan dit jaar wandelen voor ParkinsonFonds. Wij zijn broer en zus en lopen de Vierdaagse dit jaar voor de eerste keer. Via de Vierdaagse waren we al in januari zeker van een startbewijs voor de 50 kilometer. We hebben er inmiddels al heel wat trainingskilometers op zitten.

Van 18 tot en met 21 juli gaan we 4 x 50 kilometer lopen. Een flinke uitdaging en een mooi sportief doel!
Maar we lopen niet alleen voor onszelf…

Wij lopen om geld in te zamelen voor Stichting ParkinsonFonds.

Parkinson is een hersenaandoening waarbij een kleine groep cellen in de hersenen beschadigt en afsterft. Dat zorgt voor nare ziekteverschijnselen. Ruim 55.000 Nederlanders hebben Parkinson en genezing is nog lang niet mogelijk.

Onze oma is drie jaar geleden overleden aan de ziekte van Parkinson.

We hebben gezien hoe onze lieve, zorgzame oma vol energie steeds afhankelijker werd van anderen. Hoe ze steeds minder kon: niet meer fietsen, niet meer koken, niet meer lopen. Onze opa heeft haar jaren liefdevol thuis verzorgd, tot ook dat niet meer ging. Ondanks haar ziekte bleef oma genieten van het leven.

De diagnose Parkinson wordt steeds vaker gesteld. Helaas is er ook een alarmerende stijging onder dertigers en veertigers. Onderzoek is daarom heel hard nodig.

Daarom lopen wij voor Stichting ParkinsonFonds.
Help jij ons mee door een kleine bijdrage te doneren?

Sponsor ons

 

Deel dit artikel