Doneer direct
17 oktober 2017

Het fantastische gebaar van Joke en familie

Sommige berichten bevatten naast groot verdriet ook ontzettend veel ontroering. Onlangs ontvingen we een brief van Joke die we nooit zullen vergeten. Haar geliefde echtgenoot met Parkinson overleed aan een hersentumor, maar het verdriet gaf haar en haar (klein)kinderen de kracht om een fantastisch gebaar te maken. Joke, jullie donatie geeft hoop voor vele Parkinsonpatiënten. We wensen jullie veel sterkte met het verlies van jullie echtgenoot, vader en opa.

Joke stond ons toe de brief met u te delen.

Geachte heer Kruijff,

Op 6 september jl. is mijn echtgenoot Paul overleden. Het was het slot van een periode waarin zijn gezondheid steeds zwakker werd. Na al lange tijd (vanaf 2008) een gevecht tegen de ziekte van Parkinson gevoerd te hebben, werd afgelopen mei een tumor in zijn hersenen vastgesteld. Zijn keuze was om dit niet verder te bestrijden, maar om in alle rust thuis en zonder pijn verder te leven en te genieten van de dagen die hem nog gegund zouden zijn. Zijn toestand werd langzaam slechter, waarbij de kwaliteit van het leven steeds achteruitging. Zijn mogelijkheden om zich te uiten en om gesprekken te volgen werden minimaal.

collectebus

De collectebus

Na een mooie zondag met zijn kinderen en een goede dag op maandag is hij aan het eind van de middag van 4 september getroffen door een herseninfarct. Hij is daarna niet meer bij kennis geweest en is op 6 september thuis rustig ingeslapen. Mijn kinderen en ik hebben besloten om, in plaats van bloemen, de aanwezigen bij zijn uitvaartdienst te vragen een donatie te geven voor het ParkinsonFonds. Mijn kleindochter heeft een mooie collectebus gemaakt (zie foto) die in de voorzaal van de kerk stond.

De collectebus

Het totale bedrag van € 600 hebben wij gedoneerd aan het ParkinsonFonds Wellicht een druppel op de gloeiende plaat, maar wij hopen dat ook dit zal bijdragen aan al het onderzoek dat wordt verricht.

Hartelijke groet,

mede namens mijn kinderen en kleinkinderen,
Joke

Deel dit artikel