In memoriam: Jack Gardeniers

Onlangs ontvingen wij van Danielle en Sharlon een email over het overlijden van hun vader. Wij wensen hen heel veel sterkte de komende tijd. En als eerbetoon aan Jack Gardeniers plaatsen we het bericht hieronder.

Onze vader, Jack Gardeniers, is vorige week op 57-jarige leeftijd plotseling overleden na 19 jaar Parkinson te hebben gehad.

Ondanks de tegenslagen die hij gehad heeft, heeft hij altijd geloofd dat hij zou genezen van de Parkinson en heeft hij nooit zijn hoofd laten hangen. Hij volgde de ontwikkelingen op de voet en participeerde ook in een onderzoek naar de erfelijke vorm van Parkinson. Door in 2012 vol goede moed de Deep Brain Stimulation – operatie te ondergaan, hebben wij een deel van onze vader terug gekregen.

Gister was helaas zijn crematie. Bij het condoleance boek hebben wij een collecte bus geplaatst met daarop het logo van het ParkinsonFonds. Wij hebben in totaal 180 euro opgehaald die we gaan doneren aan het ParkinsonFonds namens hem. Wij denken dat onze vader dit zo gewild had. Om zo na zijn dood toch nog een laatste steentje bij te kunnen dragen.

Ik stuur deze mail omdat ik jullie graag het gezicht achter dit verhaal wil laten zien. In onderstaand filmpje laat hij zien dat mensen met Parkinson nog steeds kunnen biljarten en niet op moeten geven.

Gerelateerd nieuws

FamilieOnderzoekPatiënten

Een lawine aan berichten tijdens de ‘Ik leef met parkinson’ week

Tijdens de ‘Ik leef met parkinson’ week keken we elke dag met iemand mee die...

Onderzoek

Prof. dr. Rob de Bie wil een beter leven voor mensen met de ziekte van Parkinson

Prof. dr. Rob de Bie en zijn team onderzoeken de mogelijkheid om impulscontrolestoornissen bij mensen...

Familie

Parkinsonboksen is meer dan boksen

Leon Pijnenburg staat aan de start van parkinsonboksen in Nederland en hij ontwikkelde samen met...