fbpx
Doneer direct
21 oktober 2015

Bas Bloem ontvangt Holst Memorial Lecture Award 2015

De Holst Memorial Lecture Award 2015 gaat naar prof. dr. Bas Bloem. Hij is hoogleraar Neurologie (Radboud UMC) en een internationaal erkend expert op het gebied van de Ziekte van Parkinson.

 

Prof. dr. Bas Bloem ontvangt de prestigieuze onderscheiding voor zijn onderzoek en zijn inzet op het gebied van zorginnovatie.

Bloem is neuroloog en Parkinsonexpert bij het Radboudumc in Nijmegen. In 2002 richtte hij het inmiddels gerenommeerde Parkinson Centrum Nijmegen (ParC) op, waar hij tevens medisch directeur van is. Samen met Marten Munneke startte hij ParkinsonNet, een innovatief zorgnetwerk dat meerdere nationale en internationale onderscheidingen kreeg. Sinds 2008 is hij hoogleraar neurologie in Nijmegen.

Zijn onderzoek is gericht op cerebral compensatory mechanisms, met name op het gebied van lopen en evenwicht; en op zorginnovatie, met als doel het ontwikkelen van wetenschappelijk onderbouwde patiëntgerichte zorg. In 2011 werd hij verkozen tot Nationale Zorgheld door het Ministerie van Volksgezondheid, en heeft meer dan 410 peer-reviewed publicaties op zijn naam staan.

De Holst Memorial Lecture Award wordt ieder jaar toegekend aan een eminent onderzoeker die in zijn of haar werk de verbinding weet te leggen tussen onderzoek en maatschappelijke toepassing.

Bas Bloem zal op donderdagmiddag 26 november de bij de onderscheiding horende Holstlezing uitspreken, aan de Technische Universiteit Eindhoven. U kunt de lezing bijwonen. Schrijf u hier in.

 

Bron ENGINEERINGNET.NL 

Deel dit artikel