Doneer direct
2 maart 2022

Schud online voor parkinsononderzoek!

Helpt u de online collecte voor parkinsononderzoek een succes te maken?

Op 11 april is het Wereld Parkinson Dag en dat is een goede aanleiding voor een online collecte voor meer onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Word vandaag nog online collectant en haal eenvoudig en snel donaties op met uw digitale collectebus. Zo maken we samen parkinsononderzoek mogelijk, zoals dat van aanstormend onderzoekstalent van het Erasmus MC, Martyna Grochowska!

Maak uw eigen collectebus aan

Help zo mee om € 74.000 op te halen voor op te halen voor het parkinsononderzoek van Martyna! De collectebus stopt pas met schudden als we met z’n allen dat doel hebben bereikt.
“Door ons onderzoek gaan we belangrijke vragen beantwoorden om uiteindelijk patiënten te helpen: dat geeft veel voldoening.” Martyna Grochowska, promovenda op afdeling Klinische Genetica (Erasmus MC).

 

“De ziekte van Parkinson gaat niet over schudden; het beheerst je hele leven”

Waarschijnlijk hoef ik u niet uit te leggen dat het schudden maar één van de symptomen van de ziekte van Parkinson is. Vaak beheerst de ziekte je hele leven. En er is nog geen remedie.

De ziekte van Parkinson staat bij veel mensen bekend om één symptoom: schudden/trillen. Trillen is het meest visuele kenmerk van de ziekte van Parkinson. Naast trillen of schudden zijn er nog veel andere soms minder opvallende maar daarom niet minder ernstige symptomen.

Daarom is Parkinsononderzoek zo belangrijk, het is de enige weg naar genezing.

 

Zo werkt online collecteren voor parkinsononderzoek

Meedoen is heel simpel en is met een paar klikken geregeld.

  1. Maak uw collectebus via https://parkinsonfonds.digicollect.nl aan
  2. Geef kort aan waarom u doneert
  3. Breng uw collectebus onder de aandacht: Deel de collectebus heel eenvoudig via Whatsapp of e-mail met uw vrienden en kennissen

Maak uw eigen collectebus aan

 

Veel gestelde vragen

Hoe maak ik mijn eigen online collectebus aan?

Dit kunt u doen via de website https://parkinsonfonds.digicollect.nl/. Daarna zijn er twee mogelijkheden:

  • Via uw Facebook account. U plaatst nog niets op Facebook maar alleen uw inloggegevens en profielfoto worden van Facebook gebruikt. Dit is de snelste methode.
  • U kunt zich ook registreren via uw e-mailadres. U kiest vervolgens zelf een wachtwoord en uw profielfoto.

Hoe vinden mensen die willen doneren mijn online collectebus?

Op de website https://parkinsonfonds.digicollect.nl/ ziet u rechtsboven een zoekveld ‘Zoek een collectant’. Door hier (een deel van) de naam van een collectant te typen vindt u zijn of haar online collectebus.

Hoe kan ik mijn online collectebus onder de aandacht brengen?

Op de pagina van uw eigen online collectebus ziet u een aantal iconen. Deze zijn bedoeld om uw online collectebus te kunnen delen. Achtereenvolgens ziet u: Facebook, LinkedIn, Twitter, , WhatsApp, E-mail.

Zeker WhatsApp is een nieuwe manier om te delen, bijvoorbeeld in allerlei groepsgesprekken waar u deelnemer in bent. Delen via WhatsApp doet u door uw online collectebus via de browser van uw mobiele telefoon op te zoeken.

Hoe zet ik mijn Online Collectebus op mijn mobiele telefoon?

U gaat allereerst naar de browser van uw mobiele telefoon. Welke browser u heeft hangt van uw mobiele telefoon en/of instellingen af (bij een iPhone is dit bijvoorbeeld Safari en bij een Samsung vaak Google Chrome). In uw browser zoekt u uw eigen collectebus op via https://parkinsonfonds.digicollect.nl/.. Als u uw eigen collectebus heeft gevonden kunt u het adres in uw browser kopiëren of opslaan als favoriet. Zo heeft u uw eigen Online Collectebus altijd bij de hand.

Kan ik ook een Tikkie sturen?

Ja, u kunt ook een Tikkie sturen. Ga hiervoor naar uw persoonlijke pagina. Klik bij de manieren van delen op ‘Stuur een Tikkie’. Kies dan eerst een bedrag of laat de donateur het bedrag bepalen (dat is vriendelijker en levert ook nog vaak een hoger bedrag op) en bepaal hoe u uw Tikkie wilt delen. Dit kan via WhatsApp of via e-mail. Wanneer de ontvanger op de link in het bericht klikt, ziet hij of zij het door u gekozen bedrag en kan het geld direct via iDEAL overmaken. De donatie komt dan meteen in uw collectebus terecht.

Ik heb een account aangemaakt, maar wil een andere foto.

Uw foto kunt u aanpassen wanneer u ingelogd bent. Klik rechts bovenin de website op het poppetje en kies voor ‘profiel wijzigen’. Hier kunt u uw profielfoto wijzigen.

Welke betaalmethoden zijn er beschikbaar?

De donatie kan eenvoudig via iDEAL of een eenmalige incasso gedaan worden. Voor de incasso vragen we het IBAN rekeningnummer.

Waarom kom ik bij het doneren € 0,40 transactiekosten tegen?

Dit zijn de gemiddelde kosten van een geldtransactie. Door hierin bij te dragen (het vinkje aan te laten staan) vergroot u de opbrengst voor het ParkinsonFonds.

Wanneer wordt mijn online collectebus geleegd?

Alle bussen van de online collectanten worden eind van de collecteweek geleegd

 

Maak uw eigen collectebus aan

Deel dit artikel