Doneer direct
26 januari 2016

Boetseren met Parkinson

Onder de bezielende leiding van kunstmaker Jan Mulders is de parkinsongroep op vrijdagmiddag in het atelier van Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur bezig met portret boetseren.

Niet gemakkelijk maar de groep gaat ook moeilijke opdrachten niet uit de weg.

Deze groep is met enkele aanvullingen weer voor het 2e seizoen succesvol bezig met boetseren. Financieel gesteund door o.a. Stichting ParkinsonFonds.

Verrassend is altijd weer het beeldje of een ander werkstuk dat mooier is geworden dan men zich dat eerder had voorgesteld, ook het thuisfront is opgetogen van de gemaakte werkstukken.

De opdrachten zijn vrij en men mag maken wat men het leukste vindt. Enkele keren per seizoen komt er een gastdocent die een specifiek onderwerp heeft waar men dan weer vol enthousiasme mee bezig is zoals nu het portret boetseren.
Deze mensen met parkinson vinden het erg leuk en gezellig omdat men een algemeen gegeven heeft waar over gepraat kan worden maar ook over andere en luchthartige zaken en waar mee gelachen wordt.

Fijne bijkomstigheid voor de verzorgers van hen is dat zij een vrije middag hebben zodat ze ook voor zichzelf eens wat tijd hebben.

Elke vrijdag middag kan men vrij binnenlopen in het atelier in Etten-Leur van 13.30 tot 16.00 uur (tot April) om met het boetseren kennis te maken.

Voor inlichtingen:

Hans Verschuren
tel: 06-20802051
Email: hans43@kpnmail.nl

Deel dit artikel