Doneer direct
26 januari 2016

Boetseren met Parkinson

Onder de bezielende leiding van kunstmaker Jan Mulders is de parkinsongroep op vrijdagmiddag in het atelier van Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur bezig met portret boetseren.

Niet gemakkelijk maar de groep gaat ook moeilijke opdrachten niet uit de weg.

Deze groep is met enkele aanvullingen weer voor het 2e seizoen succesvol bezig met boetseren. Financieel gesteund door o.a. Stichting ParkinsonFonds.

Verrassend is altijd weer het beeldje of een ander werkstuk dat mooier is geworden dan men zich dat eerder had voorgesteld, ook het thuisfront is opgetogen van de gemaakte werkstukken.

De opdrachten zijn vrij en men mag maken wat men het leukste vindt. Enkele keren per seizoen komt er een gastdocent die een specifiek onderwerp heeft waar men dan weer vol enthousiasme mee bezig is zoals nu het portret boetseren.
Deze mensen met parkinson vinden het erg leuk en gezellig omdat men een algemeen gegeven heeft waar over gepraat kan worden maar ook over andere en luchthartige zaken en waar mee gelachen wordt.

Fijne bijkomstigheid voor de verzorgers van hen is dat zij een vrije middag hebben zodat ze ook voor zichzelf eens wat tijd hebben.

Elke vrijdag middag kan men vrij binnenlopen in het atelier in Etten-Leur van 13.30 tot 16.00 uur (tot April) om met het boetseren kennis te maken.

Voor inlichtingen:

Hans Verschuren
tel: 06-20802051
Email: hans43@kpnmail.nl

Stuur mij dit artikel per email

Deel dit artikel

Ook interessant

“Parkinson gun ik niemand anders – en mezelf ook niet”

Nicole Bronckers was pas 39 jaar toen ze Parkinson kreeg. Haar symptomen bleven lang stabiel, maar sinds een jaar gaat ze opeens hard achteruit. Ze…

Nieuwsbrief december van Twan Hendriks

Onder begeleiding en assistentie van kunstenaar Twan Hendriks maken deelnemers van de workshop een grasfiguur van klei. De opbrengst van de workshops komt ten goede…

“Mijn energiepotje wordt helaas steeds kleiner; de ziekte begint me in te halen”

Tanja Haenen kreeg op haar 42ste de diagnose Parkinson en werd daarna voor 100% afgekeurd. Nogal heftig, zeker als je een alleenstaande moeder bent met…