Doneer direct
15 februari 2019

Nieuwsbrief februari van Twan Hendriks

Onder begeleiding en assistentie van kunstenaar Twan Hendriks maken deelnemers van de workshop een grasfiguur van klei. De opbrengst van de workshops komt ten goede van wetenschappelijk onderzoek naar Parkinson. Maandelijks geeft Twan Hendriks een nieuwsbrief uit over het verloop van zijn initiatief. Hieronder vindt u zijn nieuwsbrief van de maand februari.

Met in deze nieuwsbrief:

  • Voorwoord
  • Even voorstellen
  • De cadeau prent
  • De presentatie
  • Impressie workshops januari
  • Deelnemer aan het woord
  • Tenslotte

 

Voorwoord

Het is inmiddels alweer februari en, zoals jullie hebben gemerkt, heb ik de nieuwsbrief van januari overgeslagen. Dat geldt trouwens alleen voor de nieuwsbrief, want verder was januari niet alleen een hele drukke maand voor het project, met workshops, besprekingen, organiseren en presenteren, maar ook een maand van de griep. Ja, ook ik ben geveld door het griepvirus en moest noodgedwongen een workshop afzeggen en naar een andere datum verschuiven. Nog niet helemaal van het virus af, ben ik toch aan deze nieuwsbrief begonnen, want ja…. het werk stapelt zich op en ik ben bang dat ik anders door de bomen het bos niet meer zie.

De eerste workshop met mensen vanuit Quiet500 is achter de rug. Vijf deelnemers (het maximum voor een dag) hebben met groot succes en enthousiasme ieder een grasfiguur gecreëerd. Zodra het donatiepotje weer voldoende is gevuld, kan er weer een workshop met een groep van vijf deelnemers worden georganiseerd. Ik heb ook contact gezocht met het Willem II college in de hoop op samenwerking: een geweldige mogelijkheid om ook de jeugd bij mijn kunstproject te betrekken.

Tenslotte ben ik met een folder bezig om bedrijven over de streep te halen om in de vorm van donaties of wie weet zelfs deelname aan een workshop (teambuilding) mee te doen. Al met al blijven we in de race om het project tot een goed einde te brengen.

Twan, februari 2019

Even voorstellen

Met veel plezier heb ik de lijst van het comité van aanbeveling mogen aanvullen met drs. Th.L.N. Weterings, de burgemeester van Tilburg. Met gepaste trots stel ik hem, voor diegenen die hem nog niet kennen, aan u voor.

Biografie Theo Weterings
Theo Weterings is op 18 april 1959 geboren in Tilburg. Hij is burgemeester in de gemeente Tilburg.

Opleiding
Weterings studeerde Economie aan de Katholieke Universiteit Brabant.

Functies
Theo Weterings was in de periode tussen 1990 en 1994 hoofd afdeling Economische Zaken van de provincie Zuid-Holland. Van 1994 tot 2001 was hij wethouder in de gemeente Rijswijk. Daarna was hij tot 2007 burgemeester van Beverwijk en aansluitend bekleedde hij die rol in de gemeente Haarlemmermeer

Sinds 28 november 2017 is hij burgemeester in Tilburg. Van 1982 tot en met 1985 was Weterings lid van de gemeenteraad van Tilburg, een rol die hij tussen 1986 en 1990 ook in de gemeenteraad van Diemen had. Van 1999 tot en met 2001 was hij lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Vanuit zijn werk als burgemeester, bekleedt Theo Weterings diverse neven-functies.

Zo is hij voorzitter van de VNG commissie Bestuur en Veiligheid en Voorzitter van het Dagelijks- en Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Daarnaast is hij co-voorzitter van de Taskforce Aanpak Georganiseerde Criminaliteit en juryvoorzitter van de Hein Roethofprijs. Ook is hij lid van het Algemeen Bestuur Veiligheidsberaad en Voorzitter van de Raad van Toezicht DITSS (Dutch Institute for Technology, Safety & Security).

Persoonlijk
Theo Weterings is getrouwd met Wilma en is vader van drie kinderen.

Een cadeau prent

Op de workshop van 13 januari 2019 had Beatrijs van der Weijden, een collega, zich opgegeven met 5 vriendinnen. Het was dus volle bak met in totaal 6 deelnemers. Een enerverende en gezellige workshopdag met prachtige resultaten. Ik kon, tijdens de lunch, Beatrijs blij maken met de cadeau-ets,die iedereen krijgt bij het samenstellen van een volledige workshopdag van minimaal 5 deelnemers. De prent werd enthousiast in ontvangst genomen en er gingen stemmen op om zelf ook te proberen 5 deelnemers bij elkaar te krijgen. De prent viel dus erg in de smaak.

De presentatie

25 Januari was er een presentatie van het kunstproject in wijkcentrum “De Boomtak” in der Boomstraat. Ondanks de geringe opkomst, toch nog een praktisch volle workshop kunnen binnenhalen. Hiernaast poseren Kristel (de eerste kandidaat voor de eerst- volgende workshop) bij een voorbeeld van het te maken grasfiguur.

Impressie workshops januari

Een deelnemer aan het woord

Deelnemen aan een workshop van Twan Hendriks, kunstenaar met de ziekte Parkinson?

Mijn eerste reactie was: Daar heb ik geen zin in, ik weet helaas genoeg over Parkinson, ik hoef daar geen verhalen over te horen. Twee broers zijn er al aan overleden en een derde broer heeft het inmiddels ook. Echt blij word je daar niet van. En een financiële bijdrage lever ik al jaren. Maar het liet me toch niet los, temeer daar het verzoek om mee te doen van een vriendin kwam.Op de website van Twan vond ik de nodige informatie en het trof me hoe positief hij met de situatie omging.

Wat een energie straalde hij uit. Het initiatief sprak me aan. Uiteindelijk heb ik er niet lang over hoeven nadenken en heb 13 januari een geweldige inspirerende dag gehad. Ja, er werd over de ziekte Parkinson gesproken en wat dat voor Twan betekende, hoe hij het als een verrijking ervaarde, dat hij hier zijn energie in kon steken. Dit gaf me hoop, het voelde enorm positief. Een dag met je handen bezig zijn in de klei voor een goed doel was mooi meegenomen.

Dat “Parkinsongrasveld” gaat er komen. Ik ga ook proberen een groepje bij elkaar te krijgen om de workshop te volgen. Het is leuk en de bijdrage is hard nodig om het Parkinsonfonds te steunen.

Dit initiatief behoeft navolging, Twan bedankt.

Git Esmeijer 13 januari 2019`

Tot slot

Wilde je al langer meedoen maar vind je het lastig om in één keer € 150,- op te hoesten? Dat kan. Daarom heb ik op het inschrijfformulier de mogelijkheid van gespreide betaling toegevoegd:
* 1 x € 150,-
* 2 x € 75,-
* 3 x € 50,-
Het spreekt voor zich dat de workshopdatum moet vallen na de volledige betaling. Houdt u daar dan rekening mee.

Inschrijfformulier

Tot de volgende nieuwsbrief!

Met vriendelijk groeten,
Twan Hendriks

Deel dit artikel