Doneer direct
24 februari 2016

De ziekte van Parkinson en de raadselen van het brein

Bekijk hier het interessante interview met Jon Palfreman en Bas Bloem bij RTL late Night

Hoe het leven loopt. Dertig jaar terug draaide Jon Palfreman een baanbrekende documentaire over Parkinson. Wat wil het lot: vijf jaar geleden werd de raadselachtige ziekte ook bij de Amerikaanse wetenschapsjournalist zelf vastgesteld. Palfreman besloot niet bij de pakken neer te zitten en ondernam een ontdekkingstocht langs onderzoekers naar patiënten met Parkinson. Dit resulteerde onlangs in het aangrijpende boek Hersenstormen. Een belangrijke rol in het boek is weggelegd voor Bas Bloem. Deze Nederlandse hoogleraar zet zich in om de voorlopig ongeneeslijke ziekte de wereld uit te helpen.

Bekijk hier de video van het interview bij RTL late Night:

Wetenschapsjournalist en parkinsonpatiënt John Palfreman schreef een boek over de frustrerend stroeve speurtocht naar een medicijn tegen de ziekte – en probeerde al doende hoop te houden.

Het Boek Hersenstormen

De ziekte van Parkinson en de raadselen van het brein
Zeven miljoen Parkinson patiënten wereldwijd, zeventigduizend in Nederland. De ziekte van Parkinson is even raadselachtig als ingrijpend. Het is na een ziekte die veel inzicht biedt in de enorme complexiteit van de hersenen: bepaalde hersencellen sterven langzaam af, waardoor beweging, uiterlijk en gedrag veranderen. Er bestaan nog geen medicijnen tegen, maar doktoren, onderzoekers en patiënten zijn aanhoudend op zoek naar manieren om deze onvoorstelbaar verreikende ziekte te genezen.

Bestel het boek Hersenstormen hier >>

 

 

 

Deel dit artikel