Doneer direct
30 september 2015

Parkinsonpatiënt door politie uit bus gehaald vanwege “verdachte” schoenen

Peter Schaap uit Heiloo wist niet wat hem overkwam afgelopen vrijdag. Peter heeft Parkinson en draagt daarom speciale schoenen. Een medepassagier vond ze er verdacht uit zien en belde de politie.

Vrijdag stapte Peter in Utrecht in de bus om naar zijn zus te gaan, maar de bus vertrok niet. “Op een gegeven moment, we stonden al een kwartier stil, kwam de beveiliging van het busbedrijf erbij en niet veel later twee agenten. Ik dacht nog: zeker een zwartrijder”, aldus Schaap.
Toen bleek dat ze voor hem kwamen, begon hij hevig te schudden en te trillen. “Door de stress krijg ik een heftige reactie”.
Een medepassagier had de politie gebeld, omdat diegene de schoenen van Peter niet vertrouwde en ze er verdacht uit vond zien. Hij begrijpt dat mensen zijn schoenen er raar uit vinden zien. “Maar ik snap niet dat ze het dan niet even vragen.”
Peter heeft door de ziekte van Parkinson loopstoornissen. Hij doet mee aan een onderzoek om deze stoornissen te verminderen en daarom draagt hij kleine laserlichtjes op zijn schoenen. Deze lichtjes helpen hem om beter te lopen, vertelde hij aan RTV Noord-Holland.
Peter is erg geschrokken en vond het een erg traumatische ervaring. Hij schrikt nu van politiesirenes. ”Ik denk meteen ze komen me halen omdat ze denken dat ik iets aan het uitvreten ben.”
Na enige uitleg mocht Peter weer verder reizen, maar hij wil dit niet nog een keer meemaken en heeft daarom zijn verhaal verteld aan de media.

Deel dit artikel