Doneer direct
15 augustus 2014

Robin Williams had Parkinson

De maandag overleden Amerikaanse acteur en komiek Robin Williams had de ziekte van Parkinson. Dat heeft zijn weduwe bekendgemaakt.

Volgens zijn vrouw, Susan Schneider, leed Williams aan de eerste verschijnselen van de ongeneeslijke ziekte. Hij voelde zich niet in staat om dat al openbaar te maken. Ook leed hij aan angsten en depressies.

Schneider weersprak berichten in de Amerikaanse media dat een oude drugs- en drankverslaving weer de kop had opgestoken. Volgens haar was Williams niet weer begonnen met alcohol of andere verdovende middelen.

Steun

In haar verklaring zei Schneider dat ze veel gehad heeft aan de vele steunbetuigingen wereldwijd. “Zijn grootste nalatenschap, op zijn drie kinderen na, is het geluk en de vrolijkheid die hij anderen bood.”

Michael J. Fox

Het nieuws dat Robin Williams het beginstadium van Parkinson had is hard aangekomen bij Michael J. Fox, die zelf al jaren aan de ziekte lijdt.

“Stomverbaasd”, twitterde de acteur donderdag. “Ik weet vrij zeker dat zijn steun voor onze stichting vooraf ging aan zijn diagnose”, liet Fox verder weten, verwijzende naar de Michael J. Fox Foundation waarmee hij strijdt voor onderzoek naar behandeling van de ziekte die begin jaren ’90 bij hemzelf werd vastgesteld.

Bron: NOS / Telegraaf

Deel dit artikel