Doneer direct
16 januari 2019

Stijlvolle kleding verkocht voor het goede doel

Willy Kalter lijdt inmiddels 11 jaar aan de ziekte van Parkinson. Ze heeft lange tijd in de mode gewerkt als mannequin en vele shows in het land gelopen. Aan deze periode heeft ze heel veel kleding overgehouden. Omdat ze nogal was afgevallen kon ze geen gebruik meer maken van deze prachtige kleding. Het heeft jaren geduurd voordat ze uiteindelijk afstand van die kleding kon doen. Toch besloot ze de kleding onlangs in het Cultureel Centrum in Nederhorst Den Berg te verkopen. De opbrengst van wel € 1.000,- heeft ze aan het ParkinsonFonds geschonken. Wij zijn hier zeer blij mee. Haar verhaal verscheen al in het Weekblad Wijdemeren. En haar verhaal leest u ook hier.

Mode als rode draad

Mode loopt als een rode draad door het leven van Willy Kalter. Ze liep jarenlang modeshows. Geen wonder dat in alle hoeken en gaten van de Kalter-woning honderden kledingstukken hangen.

Geen energie meer door Parkinson

Sinds Willy is getroffen door de ziekte van Parkinson heeft ze geen energie meer om het land in te trekken. Maar heel graag wil ze, soms met pijn in het hart, mooie exclusieve kleding verkopen voor het ParkinsonFonds. “Kijk, hier heb ik een heel mooi zijden jasje, gifgroen met blauwe bies. Dat heb ik één keer gedragen. Dat is van allen tijde en echt honderden euro’s waard. Ik verkoop het voor 45” vertelt Willy, terwijl ze liefkozend langs een rek met kleding strijkt.

Het gaat om de uitstraling

Willy werkte in het bekende Confectiecentrum in Amsterdam waar ze dagelijks de nieuwste mode zag passeren. Ook gaf ze les aan mannequins. “Weet je, maar 20% van degenen die ik zag, was geschikt voor de catwalk. Het gaat om uitstraling. Dat heb je of heb je niet. Je moet uiteraard ook een goed figuur hebben waarbij veel kleding past.” “Bij Willy past zelfs een jute zak” voegt een trotse echtgenoot Roel eraan toe. “Ach, dat valt wel mee, hoor” gaat Willy met lichte blos verder “maar ik probeerde er wel altijd iets van te maken. De klanten aankijken, een knipoog, even stilstaan, de tijd nemen.”

Ruim 25 jaar reisde ze door het land

Nadat de drie zoons wat ouder werden stapte ze zelf in het metier van de mannequins. Ruim 25 jaar reisde ze door het land. “Het was best zwaar, soms liepen we wel drie shows op een dag. Maar de onderlinge sfeer was goed en dan is het heerlijk. Als alles meezat, dan zweefde ik gewoon over de catwalk.”

Opbrengst naar het ParkinsonFonds

Op zondagmiddag 16 december verkocht Willie mooie kleding voor het ParkinsonFonds. Vaak exclusieve mode, maar er waren ook gewone pantalons, blouses, rokken, hesjes en jurken. “Het is niet allemaal chique, wel van kwaliteit. Er is heel veel bij waar ik moeilijk afstand van kan doen. Maar ook is er best veel dat nooit gedragen is, waar het prijskaartje nog aan hangt.” Naast kleding kunt u ook terecht voor schoenen, sjaals, hoeden en sieraden.

Het grootste deel van de opbrengst van Willy’s garderobe is naar Stichting ParkinsonFonds gegaan, waarvoor hartelijk dank!

 

Deel dit artikel