Spinning marathon in Berghem

Sportschool in Berghem organiseert sportieve evenementen

Sportschool Four2Go organiseert, van 2 tot 11 april, twee acties om geld op te halen voor het goede doel:

  • 2-11 april een stempelactie voor leden
    Koop voor €10,- een stempelkaart. Ontvang bij elke les die je volgt een stempel. Bij een volle kaart maak je kans op leuke prijzen. De opbrengst komt ten goede aan het ParkinsonFonds
  • 2 april 09:00 uur spinning marathon
    Doe mee aan de spinning marathon tegen Parkinson. Voor elk uur fietsen gaat er €10 naar het Parkinsonfonds. Schrijf je nu in en doe mee!

Bel of email info@four2go.nl     Tel. (0412) 402729 voor meer informatie

 

Help jij mee tegen Parkinson?

Geert Ebben, lid van sportschool Four2Go, vertelt waarom hij blij is met de actie van zijn sportschool:

“Als een van de leden van Four2Go, die aan de ziekte van Parkinson lijdt, vind ik het heel bijzonder dat de opbrengst van de spinning marathon en de activiteiten in de week daarna, ten goede komen aan het werk van het Parkinson fonds. Er is immers veel geld nodig voor onderzoek naar de oorzaak en bestrijding van deze chronische hersenziekte.

Toen ik zo’n vier jaar geleden van de neuroloog te horen kreeg dat ik Parkinson had, was er nog niet veel aan de hand. Met dagelijkse medicatie en wekelijks specifieke fysiotherapie, was tennissen, fitness, spinning en zwemmen nog goed mogelijk. De problemen zaten hoofdzakelijk in de fijne motoriek.

Vandaag de dag ziet het er allemaal anders uit. Last van Parkinson verschijnselen zoals traagheid, stijfheid en problemen met de medicatie. Er zijn momenten dat zaken als lopen, je omdraaien in bed, jezelf douchen, afdrogen en aankleden uitdagingen zijn. Ook het sporten wordt steeds moeilijker en jammer genoeg kan ik niet meer spinnen.

Het is van groot belang om in beweging te blijven en er voor te zorgen dat je zo fit mogelijk blijft. Dit doe ik door zo veel mogelijk te fietsen, dinsdags met senioren fitness mee te doen, woensdag heb ik Parkinson groepstraining en op vrijdag maak ik een rondje in de fitness zaal.

Het zou erg mooi zijn als velen met mij deel gaan nemen aan de spinningmarathon en de evenementen in de week daarna, zodat we samen een flink bedrag bij elkaar brengen voor het ParkinsonFonds.”

Deel dit artikel

Gerelateerd nieuws

Patiënten

Meer praktische hulp na de diagnose ziekte van Parkinson

Ingrid is 45 en heeft jonge kinderen. Ze heeft recentelijk gehoord dat ze de ziekte...

FamiliePatiënten

Het leven met de ziekte van Parkinson kan ook heel mooi zijn

Harmen is 36 als bij hem de ziekte van Parkinson wordt vastgesteld. Lees snel zijn...

Patiënten

Zonder mijn deep brain stimulation – DBS – zou ik niet zijn wie ik nu ben.

Theo heeft zeven jaar geleden een DBS – Deep Brain Stimulation – operatie ondergaan.