Doneer direct
18 april 2017

Sponsorwandeltocht door Marken

Ramona leeft al 9 jaar met de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Haar vriendinnen organiseerde een sponsorwandeltocht door Marken en omgeving.  De ziekte verloopt bij haar snel progressief; ze gaat rap achteruit. Ramona vestigde haar hoop op deep brain surgery (DBS), maar helaas mochten twee pogingen niet baten.

Ramona’s vriendinnen organiseerde een sponsorwandeltocht door Marken en omgeving.

In de vriendinnengroep van Ramona (met rood jasje) wordt ondanks het verdriet ook nog veel gelachen.

Ramona's vriendinnen organiseren een sponsorwandeltocht door markenAl 20 jaar zijn ze vriendinnen, de 17 meiden van het schiereiland Marken. Als tieners genoten ze van het onbezorgde leven, als dertigers leerden ze de andere kant kennen toen een van hen de ziekte van Parkinson kreeg. Om de laatste wens van Ramona Roos (39) in vervulling te laten gaan, organiseert de groep een sponsorwandeltocht op 23 april.

Ze leerden elkaar kennen tijdens het uitgaan. Negen jaar geleden kwam het nieuws dat Ramona de ziekte van Parkinson had, in zeer progressieve vorm. Sinds kort woont ze een paar dagen per week in een instelling, waar bijna elke dag wel één van de meiden op bezoek komt.

Ramona is uitbehandeld voor Parkinson en heeft nog een grote wens: zoveel mogelijk geld ophalen voor Parkinsononderzoek.

Om hun vriendin te helpen, organiseerde de groep een sponsorwandeltocht door Marken en omgeving. Lekker kneuterig, dat was de bedoeling. Maar al na een paar dagen meldden zich 250 deelnemers.

De vriendschap is onvoorwaardelijk, dat hebben ze elkaar inmiddels wel bewezen. Al zal het nooit meer hetzelfde worden. Dit jaar zal Ramona bijvoorbeeld voor het eerst niet meegaan op het tweejaarlijkse uitje naar Texel. Gelukkig hebben ze laatst nog wel met z’n allen gegourmet in het boothuis. Toen was het weer héél even onbezorgd.

Alle donaties zijn welkom!

Heeft u vragen over de wandeltocht voor Parkinsononderzoek, stuur dan een mailtje naar parkinsonfonds2017@gmail.com.

Wilt u zelf ook een actie starten? Ga dan onze speciale actiepagina waar u gemakkelijk een actie kunt aanmaken.

Naar actiepagina

 

 

Bron: Telegraaf.nl | Foto: Martin Mooij 

Deel dit artikel