Doneer direct
27 november 2017

Cadeautip voor de feestdagen!

Het ParkinsonFonds heeft veel om trots op te zijn, waaronder de vele mensen die zich enthousiast en gedreven inzetten voor onderzoek naar Parkinson. Janneke Smulders is een van deze mensen. Zij biedt haar oom een prachtig eerbetoon. 

Janneke start haar eigen, handgemaakte sieradenlijn, waarvan ze de opbrengst schenkt aan het ParkinsonFonds. Dat doet ze niet zomaar. Janneke heeft op de eerste herfstdag van dit jaar afscheid moeten nemen van haar oom Dolf. Dolf leed aan Parkinson en de gevolgen van de ziekte waren helaas duidelijk zichtbaar. Iets wat hijzelf het ergste vond: zijn persoonlijkheid veranderde. Dolf was altijd een vrolijke en positieve man. Hij was gek op de mensen om hem heen en genoot als echte Bourgondiër van het leven.

Janneke spreekt met deze lovende woorden over haar oom en biedt hem daarom met haar handgemaakte sieraden een eerbetoon. Dolf wenste namelijk geen bloemen tijdens zijn uitvaart. Hij vroeg de aanwezigen een donatie aan het ParkinsonFonds te schenken. Janneke hoopt met de verkoop van de sieraden een mooie bijdrage te leveren aan onderzoek naar Parkinson. De donaties variëren van € 10 tot € 90 per sieraard.

De sieraden liggen vanaf heden in de winkel (J. van Mastrigt, Botersloot 20, Rotterdam), maar zijn ook via e-mail te bestellen. Bekijk de sieraden hier en stuur Janneke een bestelling via e-mail: info@jvanmastrigt.nl.

Ontzettend bedankt, Janneke, voor dit geweldige initiatief en je hulp bij het financieren van medisch-wetenschappelijk onderzoek naar Parkinson. 

 

Uit eigen atelier 
Handgemaakte sieraden van sterling zilver. Zijn gemaakt uit eerbetoon aan mijn oom die op de eerste herfstdag dit jaar is overleden aan de gevolgen van Parkinson. 
Na aftrek van de materiaalkosten zal de rest van het bedrag gedoneerd worden aan de stichting ParkinsonFonds.

 

 

Stuur mij dit artikel per email

Deel dit artikel

Ook interessant

Tip: dichtbundel ‘Hedde efkes’

Taal was altijd al de grote liefde van Anneke Bakker, en nog steeds. Met het klimmen van de jaren met veranderende omstandigheden, is ook de…

Anne-Marie heeft Parkinson én kanker

Door Parkinson én kanker enorme vechtlust voor Anne-Marie (62)

Anne-Marie Netten (62) vertelt over leven met haar noodgedwongen metgezel ‘Meneertje Parkinson’: “Ik ben intens gelukkig met wat ik nog wel kan”. “Ruim elf jaar…

Voedingstips voor Parkinsonpatiënten

Praktische voedingstips voor Parkinsonpatiënten

De gevolgen van de ziekte van Parkinson zorgen dat het kopen van eten, het koken en het opeten ervan een behoorlijke onderneming is. Hier volgen…