Doneer direct
26 juni 2020

Foto’s en statiegeldbonnen voor Parkinsononderzoek

Natuurfotograaf Fred Bisschop uit Breukelen maakt prachtige foto’s, maar “hoeft daar niet zijn geld mee te verdienen”. Daarom stelde hij de opbrengst van zijn foto-expositie volledig beschikbaar voor Parkinsononderzoek. Jumbo Breukelen steunde zijn actie met een statiegeldbonnendonatie. Wat een prachtige gebaren, heel hartelijk dank.
Fred exposeerde tot eind januari een selectie van zijn schitterende foto’s. In wijkcentrum Over-Noord in Breukelen stelde hij zijn ruige landschaps- en dieren-in-actie-foto’s tentoon. Belangstellenden konden de foto’s ter plaatse kopen voor 75 euro per stuk (ingelijst met passe-partout 100 euro). De opbrengst schonk hij volledig aan het onderzoek naar Parkinson, de ziekte waaraan zijn vrouw ook lijdt.

Uit eigen ervaring weet hij hoe ingrijpend Parkinson is voor patiënten en hun naasten. Wetenschappelijk onderzoek is onmisbaar om meer greep op en een oplossing voor de ziekte te krijgen. Daarom doneert hij de opbrengst graag aan het ParkinsonFonds.
Met zijn foto’s laat Fred zien wat hij zo prachtig vindt in de wereld. Zijn motto is dan ook ‘What a wonderful world’, ontleend aan het wereldberoemde nummer van Louis Armstrong. Op fredbisschopsfotos.wordpress.com kunt u zijn foto’s bewonderen.

Extra mooi is dat Jumbo Breukelen de actie van Fred versterkte. Hun klanten konden hun statiegeldbonnen doneren (tot en met 31 december 2019) voor Parkinsononderzoek. Het statiegeld, de opbrengst van de foto’s én de bedragen die mensen los doneerden, vormen samen een prachtige bijdrage aan het medisch-wetenschappelijk onderzoek naar Parkinson. Onze dank is groot!

Wilt u het ParkinsonFonds helpen door zelf een actie te organiseren?

Daar zijn wij u dankbaar voor!

Het ParkinsonFonds wordt regelmatig verrast door hartverwarmende acties van Parkinsonpatiënten of hun dierbaren. Sympathieke en sportieve initiatieven als:

  • een gesponsorde hometrainwedstrijd
  • een triathlon
  • een voettocht naar Rome
  • een veiling van zelfgemaakte schilderijen of andere kunstobjecten
  • opbrengsten van boeken, rommelmarkten en braderieën

En al die verdiensten worden belangeloos geschonken voor het onderzoek naar Parkinson.

Wij zijn erg dankbaar voor al dit soort acties en initiatieven. Uiteraard zorgen wij dat elke euro bij waardevol Parkinsononderzoek terechtkomt.

Start je actie

Deel dit artikel