Doneer direct
14 maart 2017

Parkinson DoeBoek

Parkinson DoeBoek – Leven vanuit eigen kracht en compassie.

Parkinson DoeBoekJosca Bos geeft in haar Parkinson DoeBoek heldere handreikingen om met de ziekte van Parkinson om te gaan. Specifiek op gebieden waarop je mogelijk zelf invloed kan uitoefenen: wat is de kracht van zelfkennis, hoe krijg je compassie met jezelf, hoe ga je verstandig om met je energie? Ze stelt rake vragen en geeft veel praktische tips, voorbeelden en hulpmiddelen.

De ervaringsanekdotes van haarzelf en andere patiënten maken het boek compleet. Het boek is vriendelijk nuchter van toon, herkenbaar en leerzaam voor zowel
Parkinsonpatiënten als hun partners, familie, vrienden, mantelzorgers, artsen, zorgverleners, werkgevers. Ideaal is dat u de hoofdstukken niet per se  chronologisch hoeft te lezen. Elk hoofdstuk eindigt met handvatten, vragen of oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan. Daarbij kunt u zelf kiezen welke goed bij u passen.

‘Het leven is een cadeau, ik ga alles doen wat ik nog wil’, besloot Josca Bos na haar Parkinsondiagnose. Ze ging daarbij ‘iets te ver over haar grenzen’ en belandde in een revalidatiecentrum.
Daar zette ze haar emoties op papier, in eerste instantie als handleiding voor zichzelf. Uiteindelijk creëerde Josca een concreet zelfhulpboek, waardevol voor álle mensen met Parkinson en hun naasten.

Wat leer je uit het Parkinson DoeBoek?

  • Zelfcompassie is je goed genoeg vinden.
  • Zelfcompassie is met humor naar jezelf kijken.
  • Zelfcompassie is een stap kleiner maken als die te groot was.
  • Zelfcompassie is rust nemen als je moe bent.
  • Zelfcompassie is fouten mogen maken van jezelf.

Lees meer over de auteur van het Parkinson DoeBoek

U kunt het DoeBoek online bestellen via www.degezondepers.nl en bij de meeste andere boekhandels voor € 22,50.

Deel dit artikel