Doneer direct

Laatste onderzoek

Dankzij u kon het ParkinsonFonds al ruim € 23 miljoen investeren in baanbrekend onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Het ParkinsonFonds investeerde o.a. in het onderzoek van Prof. R. Jeroen Pasterkamp

Bekijk hier zijn onderzoek

 

We investeren in waardevolle onderzoeken waarmee we telkens een stap dichter bij een remedie voor deze ingrijpende ziekte komen. En waarmee we de levenskwaliteit van patiënten en hun dierbaren kunnen verbeteren. Er is al veel bereikt, maar we zijn er helaas nog niet. Gedegen onderzoek naar oorzaak, gevolgen, behandelingen en oplossingen is kostbaar en vraagt tijd. En het is – zeker nu de diagnose Parkinson steeds vaker wordt gesteld, bij jong en oud – keihard nodig.

Alleen het allerbeste onderzoek komt in aanmerking

Wij ontvangen jaarlijks veel onderzoekaanvragen, die we zoveel mogelijk willen honoreren. Echter niet zonder de goedkeuring van onze internationale medische adviesraad, samengesteld uit de absolute top aan Parkinsonneurologen.

Elke donatie wordt zinvol besteed

Het ParkinsonFonds is actief betrokken bij het samenstellen van onderzoekprotocollen en onderhoudt hiervoor intensief contact met Parkinsonneurologen in Nederland. Ook dragen we specifieke onderwerpen aan voor onderzoek. De onderzoekers rapporteren tussentijds over het verloop van de studie. Het ParkinsonFonds ziet er, samen met de medische adviesraad, strikt op toe dat elke gedoneerde euro welbesteed is.

Meer kennis

We streven naar toponderzoek, dat op de beste manier wordt uitgevoerd. Daarbij gaan we altijd hoopvol uit van een doorbraak, maar dat is natuurlijk nooit zeker. Een combinatie van onderzoeken leidt tot meer kennis over de ziekte. De druk is hoog, want helaas stijgt het aantal Parkinsonpatiënten, door de vergrijzing, de komende jaren flink.

Doneer nu voor onderzoek