Doneer direct

Welke soorten parkinson zijn er?

Er zijn verschillende soorten parkinson te onderscheiden.

Mogelijke soorten parkinson:

De echte ziekte van Parkinson – ook wel idiopathisch parkinsonisme – uit zich bij iedere patiënt anders. Het woord ‘idiopathisch’ is een medische term voor ‘van onbekende oorzaak’.

Ook worden er parkinsonachtige aandoeningen onderscheiden van de ziekte van Parkinson.
Deze heten parkinsonisme of parkinsonsyndroom: een verzamelnaam voor aandoeningen die lijken op parkinson.
Het verschil ligt in de dopamine: bij parkinson is de aanmaak van dopamine verstoord, bij parkinsonisme verloopt de opvang van dopamine niet goed, waardoor parkinson medicijnen niet werken bij parkinsonisme.

Gratis informatiebrochure over parkinson

Wanneer mensen met klachten als beven, stijfheid en moeite met bewegen bij de huisarts of neuroloog komen, is vaak de diagnose: de ziekte van Parkinson.

In deze 15 pagina’s tellende brochure die speciaal voor u is samengesteld door Stichting ParkinsonFonds krijgt u antwoord op de volgende vragen over de ziekte van Parkinson:

• Symptomen van de ziekte van Parkinson
• Wat zijn de oorzaken van de ziekte van Parkinson
• Hoe verloopt de ziekte
• Soorten parkinson

Vraag hier onze informatiebrochure aan

Ook interessant

Trillen Parkinson

Wat is parkinson

De ziekte van Parkinson is een chronische hersenaandoening die meestal begint tussen het 50ste en 60ste levensjaar. Een hersenaandoening waarbij een kleine groep cellen in…

Symptomen Parkinson

Wat zijn de symptomen van parkinson?

Sommige symptomen van parkinson zijn zichtbaar, maar andere niet. Onwetendheid over de symptomen van parkinson kan een goede diagnose van de ziekte in de weg…