Doneer direct

Schenken

Overweegt u een periodieke schenking aan het ParkinsonFonds?

Dat stellen wij zeer op prijs. Elke donatie helpt de wetenschap immers een stap vooruit. Met structurele steun kunnen wij bovendien meer onderzoeken mogelijk maken. Wat vroeger alleen kon bij de notaris, kunt u nu ook zelf regelen. Door een wetswijziging per 1 januari 2014 hoeft u voor een periodieke schenking namelijk geen notariële akte meer te laten opmaken. Daarmee is deze manier van schenken ook interessant geworden voor kleinere bedragen. Uw periodieke steun aan het medisch-wetenschappelijk onderzoek naar Parkinson, levert u mogelijk belastingvoordeel op. Wanneer u jaarlijks een vast bedrag schenkt over een periode van minimaal 5 jaar, is uw gift aftrekbaar voor de belasting als het totaalbedrag van alle giften minimaal 60 euro bedraagt.

Download de overeenkomst periodieke gift

 

Rekenvoorbeeld
Een rekenvoorbeeld Stel, u doneert € 15,- per maand. Dat is € 180,- per jaar. Als u in de inkomstenschijf van 42% valt, dan kunt u ruim € 75,- van de Belastingdienst terugkrijgen.
U kunt dit voordeel ook aan het ParkinsonFonds gunnen. U schenkt dan na teruggave van de Belastingdienst netto € 180,- per jaar, maar het ParkinsonFonds ontvangt € 255,-

Deel dit artikel

Ook interessant

Vader en dochter vragen aandacht voor parkinson door duo-gedicht

Gerrit Weening heeft sinds 4 jaar de diagnose parkinson. Zijn dochter Annechien schreef kort na de diagnose een gedicht over de ziekte van haar vader….

Dominique: ‘Yoga kan helpen je lijf – met parkinson – opnieuw te leren kennen’

Onlangs verscheen het (oefen)boek Yoga4Parkinson, geschreven door Marjan Overdiep en Dominique Prins-König. Dominique gaf al eerder een interview aan ons, over haar diagnose op 49-jarige…

Video interview met prof. dr. Amalia Dolga en prof. dr. Arjan Kortholt over hun LRRK2 onderzoek

Bij parkinson sterven dopamine producerende cellen af. Maar… hoe komt dat? Er zijn aanwijzingen dat in de hersenen en het afweersysteem de problemen beginnen. Prof….